Carlo Rovelli

Syv små forelæsninger om fysik

Carlo Rovellis Syv små forelæsninger om fysik er populærvidenskabelig bog og bestseller, der i syv små tekster formidler fysikkens største opdagelser i det 20. århundrede. Carlo Rovelli er en respekteret teoretisk fysiker, der i klart og billedbåret sprog skriver sig igennem relativitetsteorien, kvantemekanikken og teorien om de sorte huller, så alle kan være med og på bare 50 sider blive klogere på fysikkens forunderlige verden. Teksterne formidler ikke blot den teoretiske del af fysikken, men introducerer også fysikkens helt store notabiliteter fra Einstein til Hawking.
67 паперових сторінок
Дата публікації оригіналу
2016
Видавництво
Gyldendal
Перекладач
Thomas Harder

Інші версії книжки

Враження

  Lone Hardersділиться враженням4 місяці тому
  👍Раджу

  ola

  Bjarke Møllerділиться враженням3 роки тому
  👍Раджу
  💡Пізнавальна
  🚀Неможливо відірватися

  Fantastisk bog! Carlo Rovelli er vanvittig god til at beskrive ubegribelige ting, og få en til at forstå dem. Kan også stærkt anbefale hans anden bog “The order of time”

  Frank Larsenділиться враженням2 роки тому
  👍Раджу
  💡Пізнавальна
  🎯Корисна

Цитати

  Adrian Niels Bay Lundцитує2 роки тому
  Hvor er disse rumkvanter? Ingen steder. De er ikke i et rum, for de er selv rummet. Rummet er skabt af interaktionen mellem de enkelte gravitationskvanter. Endnu en gang synes verden at være relation, snarere end genstande.
  Adrian Niels Bay Lundцитує2 роки тому
  Elektroner, kvarker, fotoner og gluoner indgår i alt, hvad der bevæger sig i rummet omkring os. Det er de „elementarpartikler“, som partikelfysikken studerer. Foruden disse partikler er der også andre, fx neutrinoerne, som universet myldrer med, men som ikke har megen interaktion med os, og Higgs-partiklen, som for nylig blev observeret i CERNs store maskine i Geneve, men alt i alt er de ret fåtallige. Der er under en halv snes forskellige partikeltyper. En håndfuld elementaringredienser, der opfører sig som kæmpemæssige legoklodser, som hele den materielle virkelighed omkring os er bygget af.
  Bjarke Møllerцитує3 роки тому
  Denne kommunikation mellem os og verden er ikke noget, der adskiller os fra resten af naturen. Verdens ting interagerer til stadighed med hinanden, og i og med at de gør det, bærer de hver især spor af tilstanden hos de andre, som de har interageret med: På den måde udveksler de hele tiden informationer om hinanden

На полицях

  Jens Kristiansen
  Videnskab
  • 43
  Lone Harders
  Kims bøger
  • 26
  Julia Jakobsen
  Venteliste
  • 28
  Johnny Emlington Darling
  Johnny
  • 25
  Michael Thomsen
  Michael
  • 21
fb2epub
Перетягніть файли сюди, не більш ніж 5 за один раз