da
Книжки
Niccolò Machiavelli

Fyrsten

Siden Fyrsten blev udgivet 1532 (tyve år efter den blev skrevet), har værket været ombrust af stærkt følelsesladet debat, dybt forkætret og højt beundret, i lige grad til inspiration for Shakespeare som for Hitler.
Fyrsten er en lærebog i statsmandskunst, skrevet i en pessimistisk krisetid, og med opskrift på hvordan krisen kan løses. I bogen fremfører Machiavelli sin berømte og berygtede tanke om, at målet helliger midlerne, at f.eks. vold kan være berettiget til at opnå magt i en given situation.
Problemstillingen har levet siden, hvad historien kun taler sit alt for tydelige sprog om, og Fyrsten er stadig et at de mest kontroversielle værker i verdenshistorien.
253 паперові сторінки
Дата публікації оригіналу
2016
Видавництво
Gyldendal

Інші версії книжки

Враження

  👍
  👎
  💧
  🐼
  💤
  💩
  💀
  🙈
  🔮
  💡
  🎯
  💞
  🌴
  🚀
  😄

  Як вам книжка?

  Вхід або реєстрація

Цитати

  Sevgyl Abdulovskiцитуєторік
  Man bør gøre som de kloge bueskytter. Når det, de vil ramme, ser ud til at ligge for langt væk, og de kender deres bues rækkevidde, sigter de langt over det sted, de har udset, ikke for at deres pil skal nå så højt, men for at kunne nå det, de har sat sig for, ved hjælp af det høje sigte.
  Sevgyl Abdulovskiцитуєторік
  stater, som styres af en fyrste og af tjenere, har fyrsten større myndighed, da ingen i hele hans land anerkender andre foresatte end ham. Adlyder man nogen anden, så er det en minister eller en embedsmand, man ikke har noget specielt bånd til.
  Sevgyl Abdulovskiцитуєторік
  Den, der er årsag til, at nogen får magt, går selv til grunde, fordi han har fremmet den magt enten ved snilde eller med vold, og begge dele er mistænkelige for den, der har fået magt.

На полицях

  jonathan kirkedal
  Filosofi/psykologi
  • 42
  • 46
  Christian Bonde Bredgaard
  Filosofi
  • 6
  • 5
  Lars Noer Madsen
  Historiske romaner
  • 51
  • 3
  Jens Kristiansen
  Filosofi
  • 91
  • 2
fb2epub
Перетягніть файли сюди, не більш ніж 5 за один раз