da
Аудіо
Kati Hiekkapelto

Kolibrien

Слухати в додатку
Et kvindelig dukker op på en løbesti. Hovedet mangler, skudt af med et haglgevær. Kvindens kæreste er forsvundet, og det samme er hans haglgevær. Det ligner en oplagt sag, men alt tager en uventet drejning, da endnu et kvindelig dukker op.

Samtidig modtager politiet et desperat nødopkald fra den 17-årige kurderpige Bihar, som siger, at hendes familie vil dræbe hende. Da pigen senere afhøres, benægter hun alt, og politiet må droppe sagen.

Den nyuddannede betjent Anna er vendt hjem til sin fødeby og ghettoen, hvor hun voksede op som ung indvandrerpige. Det, der skulle have været en rolig start på politikarrieren, begynder turbulent, da hun bliver sat på de to sager.

Det virker umuligt at få et gennembrud i mordsagen, og Anna er sikker på, at den unge kurderpiges liv er i fare. Da politiet dropper sagen, begynder hun sin egen efterforskning.

Det hele kompliceres af den nye makker Esko, der ikke gør meget for at skjule sin mandschauvinisme, sine racistiske fordomme og sit alkoholforbrug. Ydermere konfronteres Anna med spøgelser fra fortiden, da hun genoptager kontakten med sin bror, der er gået i hundene – og langsomt, men sikkert, begynder hendes verden at falde fra hinanden.

Finske Kati Hiekkapelto debuterer med "Kolibrien," der er en velskrevet, intens og nervepirrende krimi med et overraskende plot. Bogen er den første i en planlagt serie."Kolibrien" fik af de finske anmeldere yderst rosende ord med på vejen, og nu findes den i en dansk oversættelse.

ANMELDERNE SKREV
"Kolibrien er dejlig nyskabende, i og med at det denne gang er en indvandrerkvinde, der skal opklare mordet i stedet for at være den, der er blevet myrdet. Forfatteren er kunstner, og det er tydeligt at se i det velskrevne sprog, som langt fra findes i alle krimier. Forfatteren har også arbejdet med indvandrere, så hun ved hvad, hun skriver om, og det kan mærkes."
- Litteratursiden

"...god finsk krimi er absolut på niveau med, hvad de øvrige nordiske lande kan tilbyde. "
- 4 stjerner, Jyllands-Posten
11:56:47
Правовласник
Lindhardt og Ringhof
Видавництво
Lindhardt og Ringhof
Перекладач
Siri Nordborg Møller
Розповідач
Anne-Mette Johansen

Враження

    Як вам книжка?

    Вхід або реєстрація
fb2epub
Перетягніть файли сюди, не більш ніж 5 за один раз