Vibeke Marx

Af ingenting

Слухати в додатку
Drine er hittebarn og vokser op på børnehjemmet Vibes­høj, hvor der bliver holdt streng disciplin. De andre piger på hjemmet har erindringer om mødre og søskende, men Drine har ingenting – bortset fra skammen over at være hittebarn.

Hendes faste holdepunkt bliver den lidt yngre pige Ena, og sammen opdigter de to en historie om, at de er søstre. Livet igennem holder de fast ved historien, og deres skæbner bindes sammen på en måde, som ingen af dem havde forestillet sig.

AF INGENTING er fortællingen om Drines liv som børnehjemsbarn, som tjenestepige og som søster, mor og hustru, samt en fortælling om skammen, der ikke kan vaskes væk.

"Vibeke Marx har skrevet en stærk og hjertegribende historie. Man lever og ånder med Drine og kan slet ikke slippe hende, når man har vendt det sidste blad, og den anbefales på det allervarmeste."
Familie Journal ★ ★ ★ ★ ★ ★

"Barsk fortælling om et skamfuldt kvindeliv."
Fyens Stiftstidende ★ ★ ★ ★ ★

"Romanen er mangfoldig og klog i sin menneskebetragtning og skæbnesvangert vemodig i sin beskrivelse af det mylder af skikkelser, den omfatter."
Nordjyske Stiftstidende ★ ★ ★ ★

"Marx skriver, så det river i hjertet, og den ensomhed, fortabthed og accept, de to små piger gennemgår, er hjerteskærende."
Femina ★ ★ ★ ★

"Der er tale om et vaskeægte og hjerteskærende drama..."
Weekendavisen

"Det er en stor fortælling, som jeg slet ikke kan yde retfærdighed på så lille plads, men jeg vil sige, at Vibeke Marx' sprog i al sin koncise knaphed rummer stor poesi. Læseren kan godt glæde sig!"
Helsingør Dagblad

"Med "Af ingenting" har Vibeke Marx skrevet en stærk og rørende roman om hvordan mennesker kan komme til at betyde alt for hinanden, hvordan barndommen kan have konsekvenser langt ind i det voksne liv og om hvor højt man kan elske."
Kvindeguiden.dk
8:42:04
Правовласник
Modtryk
Видавництво
Modtryk
Розповідач
Liselotte Krogager
Рік виходу видання
2014
Уже прочитали? Що скажете?
👍👎
fb2epub
Перетягніть файли сюди, не більш ніж 5 за один раз