da
Аудіо
Hans Christian Andersen

Kejserens nye klæder

Слухати в додатку
"Kejserens nye klæder" er historien om en kejser, der ikke tænker på andet end sit tøj. Han bruger alle sine penge på tøj og stof, så han kan have et nyt sæt tøj på hver eneste dag. En dag kommer der to svindlere til byen. De påstår, at de er vævere, og at de kan væve så smukt og fint stof, at det kun er synligt for folk, der gør deres job ordentligt. Kejseren bestiller straks en masse dyrt tøj, men ingen omkring ham tør indrømme, at de slet ikke kan se hans nye tøj.

H.C. Andersen (1805-1875) var en dansk forfatter og kunstner. Han er i dag verdensberømt for sine eventyr, der er oversat til mere end 160 forskellige sprog, og nogle af de mest elskede er "Den grimme ælling", "Den lille havfrue", "Nattergalen", "Den standhaftige tinsoldat" og "Den lille pige med svovlstikkerne". Eventyrerne og deres fascinerende karakterer kendes af børn såvel som voksne, og de er blevet filmatiseret og opført som teaterstykker et utal af gange. Fra populærkulturen kender vi bl.a. Disneys version af "Den lille havfrue" fra 1989 og "Frozen" fra 2013, som er løst baseret på "Snedronningen". Som tak for Andersens store bidrag til litteratur for børn fejres hans fødselsdag d. 2. april som International Children's Book Day.

GivingTales er en app som på flere forskellige sprog tilbyder H.C. Andersens eventyr på lyd og video. Her kan du bl.a. få læst eventyr op på dansk af Sofie Gråbøl og Nikolaj Coster-Waldau eller på engelsk af Sir Roger Moore og Dame Joan Collins.
Saga Egmont er et digitalt forlag, som specialiserer sig i e-bøger og lydbøger. Forlaget er en del af Egmont Fonden, som gør en stor indsats for sårbare børn og unge og har eksisteret siden 1920.
0:08:43
Правовласник
Lindhardt og Ringhof
Видавництво
Lindhardt og Ringhof
Розповідач
Kurt Ravn
Рік виходу видання
2020
Уже прочитали? Що скажете?
👍👎
fb2epub
Перетягніть файли сюди, не більш ніж 5 за один раз