da

John Williams

John Williams (1922-1994) voksede op i Texas og har skrevet to digtsamlinger og tre romaner, ‘Stoner’ (1970), ’Butcher’s Crossing’ (1965) og ‘Augustus’, som blev tildelt National Book Award i 1973.

Книжки

Аудіокнижки

Цитати

benteskouцитує2 роки тому
Så elskede de og lå roligt sammen en stund og vendte tilbage til deres studier, som om deres kærlighed og lærdom var én og samme proces.
benteskouцитує2 роки тому
Stoner blev klar over, at hun, som hun selv sagde, næsten var lykkelig midt i sin fortvivlelse; hun ville leve roligt til sine dages ende og drikke lidt mere for hvert år, der gik, bedøve sig selv mod det tomrum, hendes liv var blevet. Han var glad for, at hun i det mindste havde dét; han var taknemmelig for, at hun kunne drikke.
daniadnanahmedцитує2 роки тому
Nu, hvor han var midaldrende, begyndte han at forstå, at den hverken var en nådestand eller en illusion; han så den som en menneskelig tilblivelsesproces, en tilstand, der hvert øjeblik og hver dag blev genopfundet og omformet af viljen og forstanden og hjertet.

Враження

Pia Hvid Nissenділиться враженням2 місяці тому
👍Раджу

Velskrevet roman fra det forrige århundredes lærdom

Mia Bділиться враженнямторік
👍Раджу

Traurig og underligt bevægende beretning, om en mand og hans forhold til dels sit arbejde som lærer, og dels sit ulykkelige ægteskab med en neurotisk og egoistisk kvinde. I ægteskabet er der en datter, som bliver mærket for livet af sin opvækst i denne dysfunktionelle og nærmest kærlighedsløse familie. Stoner elsker sin datter, men lader sig udmanøvrere af pigens mor, og svigter derved både sin datter og sig selv. I forhold til sit arbejde på universitetet udviser han betydelig mere ansvar og nidkærhed. En relation til en kvindelig studerende, udvikler sig til et kærligheds forhold på trods af en stor aldersforskel. I det forbigående forhold oplever Stoner sin kærlighed blive gengældt, men forholdet er umuligt pga Stoners livsvilkår. Den unge kvinde forsvinder stille, og han resignerer som han gør i de fleste afgørense situationer i sit liv. Han accepterer sine nederlag og til sidst også sin sygdom og død.
Jeg tænker at romanen er for tung for de fleste.

Bente Olsenділиться враженнямторік
👍Раджу

Ok til en eftermiddag😊

fb2epub
Перетягніть файли сюди, не більш ніж 5 за один раз