da

Fjodor Dostojevskij

Den russiske forfatter Fjodor Mikhailovitj Dostojevskij (1821-1881) er bedst kendt for sine romaner ”Forbrydelse og Straf”, ”Idioten” og ”Brødrene Karamazov”, men i løbet af sit liv skrev han et utal af romaner og noveller, som var inspirationskilde for blandt andre filosofferne Friedrich Nietzsche og Jean Paul Sartre. Dostojevskij tilbragte fire år af sit liv i en sibirsk fangelejr for revolutionær aktivitet, hvilket også har præget hans forfatterskab.

Книжки

Аудіокнижки

Цитати

gittemeinsцитує2 роки тому
Ved du at man helt bevidst kan pine et andet menneske af lutter kærlighed? Det gælder for det meste kvinder.
Jørgen Nielsenцитує2 роки тому
Vil De ikke høre hvordan en kvinde satte sig for at ‘redde mig’, for nu at fortsætte i Deres stil? Det vil samtidig besvare Deres første spørgsmål idet den omtalte kvinde nemlig er Deres søster.
Jørgen Nielsenцитує2 роки тому
op ad trappen og trådte ind i en stor sal med højt til loftet, også her med blomster

Враження

Christian Erik Laursenділиться враженням2 роки тому
👍Раджу

Nu har jeg så fået læst “en klassiker” Dostojevskijs forbrydelse og straf er absolut værd at læse. Man skal vide at sproget kan være lidt tungt til tider. Den beskriver et russisk samfund i midten af 1800 tallet med al dens elendighed og er grundlæggende en skildring af et samfund med stormfattigdom. Her er en (tidligere) studerende begyndt, at få tanker om sit liv og hvordan han kan gøre det bedre. Teorier omkring hvordan han er bedre end andre mennesker og ikke tilhører pøbelen indgyder ham til at begå drab. Udviklingen i hans psyke efterfølgende viser sig at have enorme konsekvenser for ikke kun ham selv men alle omkring ham. God fornøjelse med læsningen.

 • Fjodor Dostojevskij
  Forbrydelse og straf
  • 72
  • 3
  • 7
  da
  Книжки
 • Mogens Theodor Hansenділиться враженням2 роки тому
  👍Раджу

  Meget langtrukken, men interessant. Flot oplæsning.

  Astrid Friboділиться враженням3 місяці тому
  👍Раджу

  Helt utrolig bog. Dostojevskij er toppen af verdenslitteraturen. Man kender personerne, man lider med dem, griner (sjældent) og græder med dem. Det er en fortælling om fattigdom, moral og svære kvaler, men også om den reneste godhed. Alt er i denne bog.
  Vidunderlig oplæser

  fb2epub
  Перетягніть файли сюди, не більш ніж 5 за один раз