Thorkild Hansen

Thorkild Hansen (1927-89), der også arbejdede som journalist, er som forfatter især kendt – og berygtet – for sine dokumentarromaner om historiske antihelte såsom Jens Munk og Carsten Niehbur og sine fremlægninger af den tabuiserede danske slavehistorie. Med stor patos, en forkærlighed for egne langt syd eller nord for de danske og dramatisk vinklede autentiske skriftstykker, fx dagbøger, adskiller hans litteratur sig fra 1960'ernes og 70'ernes modernistiske og samfundskritiske ditto. Den episk anlagte og biografisk udfordrende dokumentarroman slører grænsen mellem litteratur og virkelighed og har gjort Thorkild Hansen til en udskældt figur i historiske kredse. Og en særdeles populær og prisbelønnet forfatter i de skønlitterære.

Книжки

Аудіокнижки

Цитати

Paul Cцитує2 роки тому
De kendte de store kløfter i regnskovens dyb, hvor vandfald dundrede ned i forstøvede taager kun overdøvet af eftermiddagens korte tordenbyge. De havde set flodhesten

Враження

Lise Arendalділиться враженнямторік
🔮Мудра
💡Пізнавальна
👍Раджу

En vidunderlig bog. Størstedelen har jeg lyttet til på en bus rundt i Island. Der har været en stærk forbindelse mellem Nihburgs vandring i ørkenen og Islands vulkanske ørken panorere forbi bussen. Jeg kan stærkt anbefale denne bog - og sproget. Er der noget Thorkild Hansen mestrer, er det det danske sprog. Stor nydelse.

Cededділиться враженням9 годин тому
💡Пізнавальна
🎯Корисна
👍Раджу

Per Voigtділиться враженням4 дні тому
👍Раджу

fb2epub
Перетягніть файли сюди, не більш ніж 5 за один раз