da

Peter Øvig Knudsen

Peter Øvig Knudsen, født 1961, er journalist og forfatter. Som journalist har Peter Øvig skrevet på månedsbladet Press, Dagbladet Information og Weekendavisen. Siden 2003 har han kun arbejdet som forfatter.

Peter Øvig har skrevet en række bøger, bl.a. forfatterportrætterne i BØRN SKAL IKKE LEGE UNDER FULDMÅNEN fra 1995, generationsportrættet MIN GENERATION fra 1997, EFTER DRABET om modstandsbevægelsens likvideringer fra 2001, romanen HILSNER FRA KLOVNEN fra 2003, BIRKEDAL om en dansk torturbøddel fra 2004 og tobindsværket BLEKINGEGADEBANDEN fra 2007.

I 1996 lavede Peter Øvig sammen med Lars von Trier tv-eksperimentet Marathon for Danmarks Radio, otte 24-timers interview med bl.a. Pia Kjærsgaard, Jens Okking og Ali Hamann. I 2003 instruerede han sammen med Morten Henriksen dokumentarfilmen MED RET TIL AT DRÆBE, baseret på EFTER DRABET.

Peter Øvig modtog i 2004 DR’s Rosenkjærprisen for sine to bøger om besættelsestiden med den begrundelse, at han var "en af de største nulevende formidlere af den nyere danske historie". Som forfatter af bøgerne om Blekingegadebanden har Peter Øvig bl.a. modtaget Cavling-prisen, Montanas Litteraturpris, Læsernes Bogpris, Den Berlingske Journalistpris samt prisen for Årets Historiske Bog.

Книжки

Аудіокнижки

Розповідач

Цитати

Per Schou Frostцитуєторік
Hvad er det for et liv, hvor man ikke kan gøre noget som helst selv
John Eiler Lorentsenцитує2 роки тому
Jeg tror i det hele taget på, at vi er ansvarlige for vores handlinger, herunder ikke mindst vores fejltagelser, også selv om de ligger langt tilbage i tid, og også selv om vi ikke elsker de mennesker, som påpeger fejlene. Jeg tror også på, at vi skal tilgive dem, som tager ansvar for deres fejl.
John Eiler Lorentsenцитує2 роки тому
Ved du hvad, det kan sagtens være, du har ret. Jeg er ikke sikker på, at jeg husker rigtigt.“

Враження

Dorte Reehaugділиться враженнямторік
🔮Мудра
💡Пізнавальна
🎯Корисна
👍Раджу

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Erik Robin Bennike Larsenділиться враженнямторік
👍Раджу

“Fed bog” for at blive i hippie sproget

 • Peter Øvig Knudsen
  Hippie 2
  • 125
  • 1
  • 4
  • 17
  da
  Книжки
 • Anette Elboділиться враженнямторік
  👍Раджу

  Waou stærk bog 👏🏻

  fb2epub
  Перетягніть файли сюди, не більш ніж 5 за один раз