da

Anne Frank

Anne Frank (f. 1929-45) jødisk pige, der skrev sin senere verdensberømte dagbog i et baghus i Amsterdam, hvor hun med sin familie under 2. verdenskrig holdt sig skjult for nazisterne. Familien blev stukket og sendt i koncentrationslejr, hvor alle undtagen faderen omkom. Han vendte tilbage til huset, fandt hendes dagbog og fik den senere udgivet. Den har siden solgt millioner af eksemplarer verden over.
роки життя: 12 Червня 1929 теперішній час

Книжки

Аудіокнижки

Цитати

Nikolaj Bech Olsenцитує2 роки тому
oprindelige notater til Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie, det Nederlandske Rigsinstitut for Krigsdokumentation, i Amsterdam. Siden 1950’erne er der gentagne gange blevet stillet spørgsmålstegn ved dagbogens ægthed, hvorfor instituttet lod alle notaterne undersøge. Da enhver usikkerhed om dagbogens ægthed omsider var ryddet af vejen, blev dagbøgerne offentliggjort sammen med resultaterne af undersøgelsen. I forbindelse med undersøgelsen havde man blandt andet undersøgt familiens baggrund, de nærmere omstændigheder omkring arrestationen og deportationen, de anvendte skriveredskaber og Anne Franks håndskrift. Den omfangsrige tekstkritiske udgave, udgivet første gang i 1986, beskriver endvidere dagbogens udbredelse.
Anne Frank-Fonden i Basel, der som Otto Franks universalarving også havde arvet hans datters ophavsrettigheder, besluttede at offentliggøre en ny udgave på grundlag af de nu forhåndenværende tekster. Dette antaster på ingen måde Otto Franks redaktionelle arbejde, som har bidraget til, at dagbogen har vundet en enorm udbredelse og fået politisk betydning. Forfatteren og oversætteren Mirjam Pressler fik til opgave at redigere en ny udgave. Hun tog udgangspunkt i Otto Franks udgave og kompletterede denne med udeladte passager, hvorved dagbogen blev udvidet med en fjerdedel og giver læseren et endnu dybere indblik i Anne Franks verden. Nærværende udgave er herudover tilføjet yderligere fem hidtil ukendte manuskriptsider, der dukkede op i slutningen af 1990’erne.
Da Anne Frank skrev sin anden version, bestemte hun, hvilke pseudonymer personerne i en offentliggjort version skulle optræde under. Først ville hun kalde sig selv Anne Aulis, så Anne Robin. Otto Frank overtog ikke disse navne, men
Maria Skogstad Teglkampцитуєторік
For enhver, der er bange, ensom eller ulykkelig, er det helt sikkert det bedste middel at gå ud, et sted hvor man kan være helt alene, alene med himlen, naturen og Gud. For først da, og kun da, føler man, at alt er, som det skal være, og at Gud gerne vil se menneskene lykkelige i den enkle, men smukke natur.
Så længe dette eksisterer, og det vil det nok gøre altid, ved jeg, at der vil være trøst for enhver sorg, lige meget hvad der måtte ske. Og jeg tror fuldt og fast på, at naturen kan råde bod på meget midt i al elendigheden.
Malene Rosenstandцитуєторік
Men så længe der er håb, er der liv. Håbet giver os nyt mod, det gør os stærke. For vi skal være modige og tapre for at kunne klare de mange afsavn, den frygt og lidelse, som stadig venter os. Nu gælder det om at være rolige og standhaftige, om ikke at skrige, men bide tænderne sammen og bore neglene i kødet!

Враження

Henrik Fokdalділиться враженнямторік
💡Пізнавальна
👍Раджу

👍👍👍

Betty Andresenділиться враженням9 місяців тому
👍Раджу

Historisk. Must read. Men har fortrudt jeg valgte denne version. Oplæserens stemme er lidt for “ru”

Lynge Kristensen Backділиться враженням2 місяці тому
👍Раджу

Gribende

fb2epub
Перетягніть файли сюди, не більш ніж 5 за один раз