da

Michelle Obama

Michelle LaVaughn Robinson Obama er en amerikansk forfatter og advokat. Hun var USA's førstedame fra 2009 til 2017. Som forfatter er hun kendt for sine erindringer, der detaljerer hendes tid i Det Hvide Hus.

Michelle Obama blev født i Chicago, Illinois. Hun gennemførte videregående uddannelser på Princeton University og Harvard Law School, med fokus på sociologi og jura.

Michelle startede sin karriere hos Sidley Austin, et advokatfirma i Chicago, hvor hun mødte Barack Obama. Hendes karriere omfatter også roller i nonprofitorganisationer og ved University of Chicago Medical Center.

Gennem 2007 og 2008 førte hun aktivt kampagne for sin mands præsidentkandidatur og leverede hovedtalen ved det Demokratiske Nationale Konvent i 2008. Obama har været en stærk fortaler for kvinder, uddannelse og sundhed.

"Jeg er altid håbefuld omkring, hvad jeg kan gøre for at gøre en forskel," har Michelle Obama udtalt om sit advokatarbejde. I 2018 udgav hun en erindringsbog med titlen Becoming, der betydeligt påvirkede hendes litterære karriere. Bogen beskriver hendes barndom, uddannelse og oplevelser som førstedame. Den blev hurtigt en bestseller, der solgte over to millioner eksemplarer kort efter udgivelsen.

Bogen er opdelt i tre sektioner: Becoming Me, Becoming Us og Becoming More, som sekventielt udforsker hendes tidlige liv, ægteskab og tid som førstedame. Erindringerne satte salgsrekorder og blev rost for deres dybde og åbenhed.

Efter succesen med Becoming fortsatte Michelle med at påvirke gennem The Light We Carry, udgivet i november 2022. Denne bog lægger vægt på modstandsdygtighed og tilpasningsevne og diskuterer de personlige værktøjer, hun bruger til at overvinde udfordringer. Begge bøger blev ledsaget af omfattende promoveringsture og blev komplementeret med lyd— og dokumentaradaptationer, der modtog kritisk anerkendelse.

Michelle Obamas værker har indbragt hende flere priser, herunder en Grammy for bedste talealbum for lydbogen til Becoming og nomineringer for The Light We Carry.
роки життя: 17 Січня 1964 теперішній час

Книжки

Аудіокнижки

Враження

BIRGIT TEGLVANG Nielsenділиться враженнямторік
🔮Мудра
💡Пізнавальна
👍Раджу

Virkelig spændende - den vil jeg anbefale 😃

Else Marianne Thomassenділиться враженнямторік
💡Пізнавальна
👍Раджу

Spændende beretning om et liv, som kun få oplever. Sympatisk familie, som jeg har stor respekt for.

C. C. Vibjergділиться враженням2 роки тому
👍Раджу

Rigtig god bog

fb2epub
Перетягніть файли сюди, не більш ніж 5 за один раз