bookmate game
da

Ida Jessen

Ida Jessen, f. 1964. Uddannet cand.mag. i litteraturhistorie og massekommunikation fra Aarhus Universitet.

Hun debuterede som forfatter i 1989 med novellesamlingen UNDER STEN. Siden har hun udgivet en række noveller, romaner og børnebøger. Ida Jessen mestrer den psykologiske realisme i skildringen af de menneskelige relationer i de små landsbysamfund. Disse nære miljøer lægger blandt andet scene til Ida Jessens populære Hvium-trilogi, DEN DER LYVER fra 2001, DET FØRSTE JEG TÆNKER PÅ fra 2006, og BØRNENE fra 2009.

I 2012 fulgte glemmebogen RAMT AF INGENTING og i 2013 novellesamlingen POSTKORT TIL ANNIE.

Ida Jessen var aktuel med romanen EN NY TID i 2015. En dagbogsroman skrevet af fru Bagge, der i 1904 som ung skolelærerinde kom til Thyregod, hvor hun giftede sig med distriktslægen Bagge. Efter 23 års barnløst ægteskab er lægen død, og fru Bagge må nu forsøge at skabe sig et nyt selvstændigt liv. I januar 2017 udkom den selvstændige fortsættelse, DOKTOR BAGGES ANAGRAMMER, hvor det er den gådefulde læge og ægtemand, der fortæller.

Igennem årene har Ida Jessen modtaget flere priser for sine bøger - bl.a. i 2010 De Gyldne Laurbær for BØRNENE, der også var nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2010. For EN NY TID blev Ida Jessen tildelt både Blixenprisen og DR Romanprisen 2016.

Книжки

Аудіокнижки

Розповідач

Переклади книжок

Переклади аудіокнижок

Цитати

Maj Riis Poulsenцитує2 роки тому
Trappaud rømmer sig. „Jeg har modtaget en skrivelse, kort sagt fra Rentekammeret.“ Han hoster. „Det er min ubehagelige pligt at fortælle Dem, at Rentekammeret har behaget at meddele mig, med andre
Arne Hansenцитує2 роки тому
Hjælp mig med at pakke sammen.“
Hver ting
Elisabeth Holbækцитуєторік
men ikke engang Erdappeln

Враження

Mads Thornberg-Pedersenділиться враженням2 роки тому
👍Раджу

Virkelig go bog 🤗

Lisbeth Eva Nielsenділиться враженням2 роки тому
💡Пізнавальна
👍Раджу

Vidunderligt sprog, alle disse ord som er røget ud af det danske sprog. Ord som skaber nuancerede beskrivelser og hverdag er fest i denne bog.

Rikke Hasager Jakobsenділиться враженням2 роки тому
👍Раджу

Velskrevet

fb2epub
Перетягніть файли сюди, не більш ніж 5 за один раз