bookmate game
da

Ida Jessen

Ida Jessen, f. 1964. Uddannet cand.mag. i litteraturhistorie og massekommunikation fra Aarhus Universitet.

Hun debuterede som forfatter i 1989 med novellesamlingen UNDER STEN. Siden har hun udgivet en række noveller, romaner og børnebøger. Ida Jessen mestrer den psykologiske realisme i skildringen af de menneskelige relationer i de små landsbysamfund. Disse nære miljøer lægger blandt andet scene til Ida Jessens populære Hvium-trilogi, DEN DER LYVER fra 2001, DET FØRSTE JEG TÆNKER PÅ fra 2006, og BØRNENE fra 2009.

I 2012 fulgte glemmebogen RAMT AF INGENTING og i 2013 novellesamlingen POSTKORT TIL ANNIE.

Ida Jessen var aktuel med romanen EN NY TID i 2015. En dagbogsroman skrevet af fru Bagge, der i 1904 som ung skolelærerinde kom til Thyregod, hvor hun giftede sig med distriktslægen Bagge. Efter 23 års barnløst ægteskab er lægen død, og fru Bagge må nu forsøge at skabe sig et nyt selvstændigt liv. I januar 2017 udkom den selvstændige fortsættelse, DOKTOR BAGGES ANAGRAMMER, hvor det er den gådefulde læge og ægtemand, der fortæller.

Igennem årene har Ida Jessen modtaget flere priser for sine bøger - bl.a. i 2010 De Gyldne Laurbær for BØRNENE, der også var nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2010. For EN NY TID blev Ida Jessen tildelt både Blixenprisen og DR Romanprisen 2016.

Книжки

Аудіокнижки

Розповідач

Переклади книжок

Переклади аудіокнижок

Цитати

Søren Nissenцитуєучора
Kaptajnen selv sidder ikke med på vognen, han rider på en blank sortbrun hest.
Søren Nissenцитує13 годин тому
Siden Schinkels vogn rullede ud af Kongenshus med en rød lygte dinglende bag sig ud over heden, er der sket følgende: Et midaldrende ægtepar kom gående ud til kaptajnen og sagde, at de søger plads, og at de kan begynde med det samme.

Враження

Steen Hyldig Andersenділиться враженням6 місяців тому
👍Раджу

Nedslående og trist læsning (undtaget bogens slutning)

 • Ida Jessen
  Kaptajnen og Ann Barbara
  • 891
  • 22
  • 70
  • 54
  da
  Книжки
 • Erland Christensenділиться враженням2 роки тому
  👍Раджу

  Meget god👍

  Søren Jessenділиться враженням10 місяців тому
  👍Раджу

  Lidt tung

  fb2epub
  Перетягніть файли сюди, не більш ніж 5 за один раз