bookmate game
da
Книжки
Håkan Nesser

Slagteren fra Lille Burma

I august 2007 satte Arnold Morinder sig på sin knallert for at køre til Statoiltanken i Kerranshed. Siden har ingen set ham. Mange har mistanke om en forbrydelse, mest fordi hans samlever, en vis Ellen ­Bjarnebo, er den, hun er, men uden lig kommer man ingen vegne.
Den sag har kriminalkommissær Asunander fundet frem, da Gunnar Barbarotti møder på arbejde igen efter sin kones død. Han har brug for et skånejob, og lidt forsigtige sonderinger kan han vel foretage.
SLAGTEREN FRA LILLE BURMA er femte og sidste bog om vicekriminalkommissær Gunnar Barbarotti fra Kymlinge. Det er samtidig den første og eneste bog om Ellen Bjarnebo, kendt som Slagteren fra Lille Burma.
Den handler om en vicekriminalkommissær, der forsøger at komme til rette med sin dybe sorg, og om en kvinde, der har lært at håndtere sin. Den handler også om noget andet, for eksempel om to gamle politi­efterforskninger, som kunne have været bedre, og om en rejse gennem Sverige for at opklare en såkaldt cold case.

«En perle af en Nesser-krimi.[…]Få kan skrive levende tanker som Nesser; ikke de struktureret gådeløsende, men de mærkelige små og store menneskelige tanker, der ikke altid kommer i logiske rækker. […] Fuldendt, det er det — og dertil elegant, begavet og medrivende.
Marie Louise Toksvig, Ekstra Bladet ★★★★★★

Barbarotti er en af de mere facetterede figurer i en genre, hvor der går 13 på dusinet af kliché-figurer. Hans eftertænksomme, lavmælte selvironi, hans intelligente omgang med udvalgte Bibel-passager, og hans kammeratlige samtaler med Vorherre hører ikke hjemme i de gængse krimi-rammer, men giver de fem historier om Barbarotti en dybt resonerende klangbund.
Lars Ole Sauerberg, Jyllands-Posten ★★★★★

Det er Nessers store kvalitet som sprogkunstner, at han får os til uden modstand at acceptere eksistensen af sådanne indre stemmer. En håbets flamme og et etisk kompas i vores bevidsthed.
Søren Vinterberg, Politiken ★★★★★

Det er så menneskeligt, at spændingsromanen bliver til litteratur af største karat. […] Håkan Nesser er en gudsbenådet krimiskribent. Så er det sagt — og skrevet.
Bente Wiik, Fyens Stiftstidende ★★★★★

Det er krimi svøbt i menneskelig omsorg og ømhed. […] Indsigtsfuldt og tankevækkende gør Nesser det igen. Fletter hverdagsliv, sorg og Gud ind i to gamle mordsager, så emnerne på skift belyser hinanden og gør os klogere på livet.
Bent Stenbakken, Nordjyske ★★★★★

Håkan Nesser er ikke alene en af de bedst skrivende nordiske krimiforfattere, han er også ubetinget en af de kløgtigste konstruktører af intriger med mange lag og dybere mening.
Jørgen Johansen, Berlingske ★★★★

Det er sjældent, at en krimi har så meget at byde på som "" Slagteren fra Lille Burma"" […] her får vi det hele og lidt til, og alt er serveret i Nessers sædvanlige lette og elegante stil; det er svært at komme i tanke om nogen, der som ham kan lege med sproget og tilpasse det enhver situation.
Mie Petersen, Kristeligt Dagblad

Svensk mester. Håkan Nesser fremmaner gusten kvindeskæbne i de skånske skove.
Bo Bjørnvig, Weekendavisen

Igen skal Nesser have topkarakterer for en bog man ikke lige glemmer.
Niels Søndergaard, Krimifan ★★★★★

Jeg vil ikke sige mere nu end læs den. Og læs også de fire forrige, hvis du ikke har gjort det. Og til Gunnar Barbarotti vil jeg sige tak for denne gang. Det har været en fornøjelse at lære dig at kende og jeg håber, at Håkan lader mig møde dig igen i en anden sammenhæng.
Krista Hampe Thorn, Bogblogger

[…]en smuk roman om Gunnar Barbarottis arbejde med at håndtere sin dybe sorg over Mariannes død. [og] Endelig er plottet ualmindelig godt skruet sammen. En krimikonge i mesterklasse!
Jannik Lund, Bogpusheren»
394 паперові сторінки
Правовласник
Modtryk
Дата публікації оригіналу
2012
Рік виходу видання
2012
Видавництво
Modtryk

Інші версії книжки

Уже прочитали? Що скажете?
👍👎

Враження

 • Finn Juhl Pedersenділиться враженням2 роки тому
  👍Раджу

  Formidabel, velskrevet, overraskende og underfundig. Med det sædvanlige Håkan Nesser-glimt i øjet.

 • Torben Ravn Jensenділиться враженням5 років тому

  God

 • Ejvin Langkjærділиться враженням6 років тому
  👍Раджу
  🎯Корисна

  Meget avanceret og spændende handling

Цитати

 • Thorleif Bolvigцитує4 роки тому
  Fadomusikken skiftede spor fra Lucilia do Carmo til Fernando Mourinho.
 • Carsten Westphal Andersenцитує4 роки тому
  om og hvordan det fungerer. Vi mødes måske i dine drømme, jeg kan måske nå dig i visse situationer, men selv om min tro er stærkere end din, så har jeg ingen anelse om, hvad der venter mig på den anden side. Jeg ved bare, at jeg ikke er bange for det. Jeg føler fortrøstning, og det vil jeg også have, at du skal. Den tid, vi lever på jorden, er bare et glimt i evigheden, og hvis vi ikke får den kontakt, som vi håber på, mens du stadigvæk befinder dig i det glimt, så vil vi få det bagefter. Tidsnok og i evighed. Forsøg at overbevise dig selv om det.
  Men nu vil jeg blive lidt praktisk, hvis du undskylder det, min elskede ven. Det er helt sikkert mit håb, at du sørger over mig en tid, det er jeg værd, men der skal også være en ende på det. Sorg er ikke en tilstand, man skal blive i for længe. Gør ikke det, kære Gunnar! Jeg vil ikke have, at du skal sidde og være trist og passiv og bedrøvet. Det hjælper hverken dig eller børnene, og det gør ingen mennesker glade. Pas min grav, et par friske blomster en gang om måneden, i det mindste det første år, mere vil jeg ikke have. Ikke nelliker, husk, at det er det værste, jeg ved! Og du må gerne snakke højt med mig, hvis du vælger at blive der en tid, og hvis der ikke er for mange mennesker i nærheden. Måske kan jeg høre dig, også selv om du ikke hører mig. Men du må ikke begrave dig i ensomhed og grublerier, så bliver jeg skuffet over dig. Jeg tror, du har brug for en kvinde ved din side. I de år, vi har tilbragt sammen, har jeg oplevet, at du bliver en smule handicappet, hvis du skal klare dig selv. Men det gælder de fleste bløde mænd. Nu vil jeg ikke tvinge dig ud på ægteskabsmarkedet med det samme, men du skal vide, hvad jeg mener. Og hvis det er sådan, at man kan sidde i himlen og trække i trådene – hvilket nogle mener, bare ikke du og jeg – så vil jeg faktisk forsøge at trække dig og Eva Backman lidt tættere på hinanden. Bliv nu ikke chokeret, jeg siger ikke mere, end jeg siger, men hun er et af de bedste mennesker, jeg nogensinde har truffet, og hvis I ikke i det mindste gør et forsøg, så synes jeg, at I er tossede. Men mest du, Gunnar, og det er kun dig, der får sådan et brev. Hvis jeg er død, er I faktisk enlige begge to. I det mindste hvis hun ikke har fundet en ny mand på det seneste – i så fald trækker jeg mit forslag tilbage.
  Nå, men det var faktisk ikke det brev, jeg havde tænkt mig at skrive, og ikke det brev, du forventede dig, men hvis jeg ikke kommer på noget bedre, så må det her række. Jeg har tænkt mig at bede min søster om hjælp, og jeg er sikker på, at hun vil gøre, som jeg siger. Du skal vide to ting: For det første elsker jeg dig, Gunnar, jeg føler mig uendeligt taknemmelig for de år, vi fik sammen, for det andet venter jeg på dig og holder et øje på dig. Et kærlighedsfuldt øje naturligvis.
 • flemming41522цитує6 років тому
  stille urimelige krav, hverken i forhold

На полицях

fb2epub
Перетягніть файли сюди, не більш ніж 5 за один раз