Ulla Dyrløv

Pilot for dit barn – En guide til forældre

PILOT FOR DIT BARN — EN GUIDE TIL FORÆLDRE handler om, hvordan forældre kan tage styringen i familiens liv.
Forældre skal bevare roen og vise vej for deres børn særligt i uvejr og turbulens såsom skoleskift, skilsmisse eller sygdom. Forældre skal styre, lytte og navigere. Ulla Dyrløv fortæller enkelt og ligefremt om, hvordan de voksne i familiens hverdag skal tage ansvaret på sig, og hvordan de kan tage hånd om de problemer, der opstår undervejs i barnets opvækst.
I bogen er der konkrete råd til, hvordan forældre kan handle i bestemte situationer. Hvad gør du, når dit barn kræver far og mor hele tiden, ikke vil sove ude, er ramt af skilsmisse og andre konkrete problemstillinger. Bogen afsluttes med en række beskrivelser af forløb med børn, unge og forældre i familieterapi.
ULLA DYRLØV er psykolog og kendt fra tv-programmerne «Ingen styr på ungerne» på DR1. Hun er tilknyttet en række tv-programmer som psykolog, bl.a. X Faktor.
169 паперових сторінок
Дата публікації оригіналу
2014
Видавництва
Lindhardt og Ringhof, Akademisk Forlag
Художник
Bjarne Bel Ejby

Враження

  Tina Axelsen Holmділиться враженням3 роки тому
  👍Раджу
  💡Пізнавальна
  🎯Корисна
  🚀Неможливо відірватися

  Jesper Damgaardділиться враженням4 роки тому
  👍Раджу
  💡Пізнавальна
  🎯Корисна

Цитати

  Morten Lemos Therkildsenцитує2 роки тому
  t barn med forældre, der ikke tager ansvar, vil på et tidspunkt selv tage ansvaret på sig. Men først vil barnet prøve at gøre forældrene opmærksomme på, at det ikke skal have det ansvar. Barnet vil enten være meget væk hjemmefra, eller det vil være konfliktsøgende. Det er barnets måde at fortælle forældrene: ”Det her er ikke mit ansvar.”
  Hvis det ikke lykkes barnet at ”råbe” forældrene op, vil det begynde at påtage sig ansvaret, og det vil også begynde at føle, at det er dets egen fejl, når tingene går galt. Følelsen kan på længere sigt være skadelig for barnets selvværd, fordi det begynder at føle sig som et stort fjols, når noget ikke går, som det skal. Det er ikke længere far og mor, der er dumme, men barnet selv. Den følelse kan føre til, at barnet kommer til at mistrives og måske ligefrem udvikler diagnoselignende symptomer på grund af overbelastning, hvis det står på længe nok.
  I min praksis havde jeg på et tidspunkt en pige på 10 år, der led af voldsom angst, tvangstanker og tvangshandlinger. Hun kunne ikke blive afleveret i skolen, uden at hun skreg og græd, når moren skulle gå, og hun stak af og løb efter moren, når hun gik. Pigen var bange for, at moren skulle komme ud for noget, så hun besad hende fuldstændig, også når de kom hjem. Moren kunne ikke gå til noget, hun kunne ikke forlade hjemmet, og pigen skulle mindst 10 gange i løbet af en dag forsikre hende om, at hun elskede hende, og moren skulle love, at der ikke skete hende noget. I håb om at dæmpe pigens angst havde forældrene givet hende en mobiltelefon,
  Rasmus Ingemann Rasmussenцитує3 роки тому
  Jeg anbefaler altid masser af struktur og planlægning, for det er der ingen, tager skade af, og man kan ikke overgøre det.
  Kasper Neistskov Thomsenцитує3 місяці тому
  ugeplan skaber ro, fordi man fjerner alle de små paniksituationer, hvor hjernen når at ringe 112. Og en af de helt store fordele er, at man kun kan lave planen, hvis man rent faktisk har styr på det.

На полицях

fb2epub
Перетягніть файли сюди, не більш ніж 5 за один раз