Michael Katz Krefeld

Før stormen

Michael Katz Krefelds anmelderroste debutroman.
Før stormen er første del i serien om lægen Maja, der efter et forlist ægteskab flytter til en stille norsk kystby. Hun arbejder sig efterhånden længere og længere ned på en blanding af døgnlange vagter og medicin fra lægetasken, men da en patient dør af en overdosis, aner hun, at der ligger mere bag. Sammen med tv-journalisten Stig Nordland begynder hun at efterforske, hvad der er under opsejling i den lille by, før stormen sætter ind.
«… en bragende flot debut, en iskold thriller og bittersød romance mellem en dansk lady og en norsk vagabond.»
— Politiken
«Kort sagt, bogen får mine bedste anbefalinger med på vejen…»
— Litteratursiden
487 паперових сторінок
Дата публікації оригіналу
2010
Видавництво
Lindhardt og Ringhof

Інші версії книжки

Враження

  Tonny Kikkenborg Pedersenділиться враженням2 місяці тому

  👎

  Nis Vinæs Nielsenділиться враженням3 місяці тому
  👍Раджу

  God. Kan du lide hans senere, kan du også lide denne

  Anette Jørgensenділиться враженням8 місяців тому
  👍Раджу
  💀Страшна
  🚀Неможливо відірватися

  Virkelig spændende, især til sidst👌🏻😊

Цитати

  Henning Christian Skovцитує17 днів тому
  – Du ved, hvad jeg mener.
  Mette Stobbe Løwensteinцитуєторік
  Lidt som efter et godt knald, hvis hun da ellers kunne huske, hvordan det føltes. Ikke siden Jan … Jo, en enkelt gang efter, men den fiasko talte ikke rigtig med. Da hun passerede McDonald’s, overvejede hun kort at køre derind. Hendes krop skreg efter burger, fritter og en jordbærmilkshake til at skylle det hele ned med.
  Men hun vidste også, at hun ville fortryde bagefter, og modstod fristelsen. I stedet så hun frem til at synke ned i det karbad, hendes spartanske lejlighed trods alt var udstyret med. Karbad, chardonnay, og hvad køleskabet nu gemte. Mobiltelefonen ringede. Maja skævede over på passagersædet, hvor den lå og lyste. Hun løftede den halvt op for at se nummeret. Hun lod den ringe, som hun havde gjort det den foregående dag og dagen inden da.
  Efter ti minutters kørsel drejede hun op ad Losgata. Selv om det for længst var blevet mørkt, legede ungerne stadigvæk ude. Da hun passerede Jo Lilleengens hus, var et par af dem i færd med at vikle hinanden ind i politiets gule afspærringstape. En lyshåret dreng kiggede efter Maja. Idet hun passerede, hævede han grinende pegefingeren og skød efter hende.
  Maja rullede op foran sit hus og steg ud af Mercedesen. Det slog hende, at hun havde glemt at tage regnskabet til kommunekontoret med sig hjem. Datoen for indlevering af fakturaerne på de patienter, som var dækket af Sygesikringen, var for længst overskredet. Blev det ikke ordnet i aften, ville kommunen først sende hende en check engang i næste måned. Og hvem vidste, hvor hun var på det tidspunkt?
  Pia Aalundцитуєторік
  Det var ikke EKG-meterets alt for lave tal, den hvislende lyd fra inkubatoren, der forsynede hans cancerplagede lunger med den rette oxygenblanding, eller det smertestillende drop, der dråbe for dråbe dulmede centralnervesystemet, så hans krop ikke blev sendt i chok. Heller ikke det velkendte syn af defibrillatoren, der fra sin plads i mørket stod klar til et sidste desperat genoplivningsforsøg.

На полицях

fb2epub
Перетягніть файли сюди, не більш ніж 5 за один раз