Ken Follett

Uendelige verden

I det herrens år 1327 sniger fire børn sig ud af katedralbyen Kingsbridge. En tyvetøs, en slagsbror, en ualmindelig kløgtig dreng og en pige, hvis største ønske er at blive læge. På vej gennem den omgivende skov ser de to mænd blive dræbt. Som voksne præges deres liv af ambitioner, kærlighed, grådighed og hævn. De oplever økonomisk fremgang, men også sult, pest og krig. En af drengene rejser Europa tyndt, men vender i sidste ende hjem til Kingsbridge — den anden bliver en magtfuld og korrupt adelsmand. En af pigerne trodser den katolske kirkes magt — den anden jager en håbløs kærlighed. Fælles for dem alle er, at de lever i skyggen af de uforklarlige mord, de så blive begået i skoven.

Pressen skriver:
»Som altid er Follett leveringsdygtig i intriger, blodig vold og dramatisk kærlighed, og både nyankomne og veteraner udi Folletts verden vil for firehundrede kroner kunne nyde rutsjeturen gennem middelalderens mørke med en mester ved roret.«
— TJECK

»1066 sider er mange, men jeg kunne godt have brugt nogle flere. Uendelige Verden er et mesterværk i sin genre.«
— Ekstra Bladet
1 538 паперових сторінок
Дата публікації оригіналу
2014
Видавництва
Gyldendal, Cicero

Інші версії книжки

Враження

  c99198ділиться враженнямторік
  👍Раджу
  💡Пізнавальна
  🎯Корисна
  🚀Неможливо відірватися

  Fantastisk bog

  Keldділиться враженням2 місяці тому
  🎯Корисна
  🚀Неможливо відірватися

  Dejligt at være tilbage i Kingsbridge 👍

  Anne Breinholm Andersenділиться враженнямторік
  👍Раджу
  🎯Корисна
  🚀Неможливо відірватися

  Virkelig spændende bog.

Цитати

  Tommy Mikkelsenцитує10 місяців тому
  Tingmændenes to lange bænke befandt sig i den ene side af lokalet.
  Tina Arildsenцитуєторік
  Han kunne imidlertid finde på først at fjerne dokumenter, der vedrørte klosteranliggendet.
  Tina Arildsenцитуєторік
  gjaldt dog ikke Godwyn, som syntes, det var svært at have mistillid til en mand, der behandlede en som en gud. Godwyn kunne huske ham som dreng, høj og kejtet, hvor han altid drev rundt foran klosteret og spurgte munkene om, hvilken helgen det var bedst at bede til, og om de nogensinde havde oplevet et mirakel?
  De fleste af dokumenterne var i sin tid blevet skrevet to gange på et enkelt stykke pergament. Ordet ‘kirograf’ var blevet skrevet med store bogstaver mellem de to kopier, hvorefter pergamentet var blevet skåret i to dele med en siksaklinje gennem ordet. De to parter fik hver sin halvdel af pergamentet, og et match mellem siksaklinjerne blev regnet for bevis for dokumentets ægthed.
  Der var huller i nogle af dokumenterne, formentlig fra dengang det endnu levende får var blevet bidt af et insekt. Andre så ud til at være blevet nippet til på et eller andet tidspunkt, måske af mus.
  De var selvfølgelig skrevet på latin. De nyere af dem var nemme at læse, men den gammeldags håndskrift på de gamle var svær for Godwyn at dechifrere. Han kastede et hurtigt blik ned over

На полицях

  Bookmate
  Ken Follett
  • 23
  • 110
  Maja
  Ken Follett
  • 19
  • 44
  Jentas A/S
  Historiske romaner
  • 18
  • 27
  Amalie Marie Vennike
  Historiske romaner
  • 19
  • 13
fb2epub
Перетягніть файли сюди, не більш ніж 5 за один раз