J.R.R.Tolkien

Ringenes Herre 3

3. bind af Tolkiens udødelige klassiker om hobbitten Frodo, der arver en mystisk ring af sin onkel Bilbo. Men Ringen tilhører den onde fyrst Sauron, der vil bruge den på at underlægge sig verden. Frodo må forlade sit elskede Herred for at rejse til Dommedagsbjerget og tilintetgøre Ringen. Med sig på rejsen har han troldmanden Gandalf, elveren Legolas, dværgen Gimli, mennesket Boromir, tre af sine nærmeste hobbitvenner samt ikke mindst den hemmelighedsfulde Traver.
Teksten er gennemrevideret af Jakob Levinsen, og alle appendikser er med. Derved udkommer værket for første gang på dansk i komplet version.
665 паперових сторінок
Дата публікації оригіналу
2013
Видавництво
Gyldendal
Серія
Ringenes herre

У цій серії

Інші версії книжки

Враження

  Sune Prytzділиться враженням2 роки тому
  👍Раджу

  God bog. “Give it a try”

  abalslevclausenділиться враженням3 роки тому

  Fantastisk - hver gang

  Per Bisgaard Weimarділиться враженнямминулого місяця
  👍Раджу

Цитати

  Rasmus Grejsen Lyngeцитуєторік
  Vi må ile. Tiden er kort. Se! Gondors bauner er tændt, de kalder på hjælp. Krigen er brudt ud. Se, der er ild på Amon Dîn og flammer på Eilenach; og de breder sig hurtigt mod vest: Nardol, Erelas, Min-Rimmon, Calenhad og Halifirien ved Rohans grænser!“
  Mathias Jul Jørgensenцитуєторік
  befæstning. Omtrent femten hundrede fod under dem i bunden af kløften lå den indre slette, der strakte sig uden omrids, så langt de kunne se. Verdens vind blæste nu fra vest, og de store skyer blev løftet højt op og sejlede af sted mod øst, men stadig nåede kun et gråt lys til den triste Gorgorothslette. Røgen snoede sig hen ad jorden og lurede i huler, og dampen sivede ud fra revner i jorden.
  Dommedagsbjerget var stadig langt borte – mindst otte-ni mil – dets fod stod i en askehob, og dets kæmpemæssige kegle nåede op til en enorm højde, så den osende top var indsvøbt i skyer. Dets flammer var tågede nu, og det stod hensunket i en glødende slummer, så truende og farligt som et sovende dyr. Bag det hang en kæmpestor skygge, der var ildevarslende som en tordensky; det var det slørede omrids af Barad-dûr, som rejste sig i det fjerne på en lang udløber af Askebjergene, der skød ned nordfra. Den mørke Magt var hensunken i dybe tanker, Øjet var vendt indad og overvejede tidender om tvivl og fare: det så et blankt sværd, et strengt og kongeligt ansigt, og for en tid ofrede det kun få tanker på andre ting, og hele den store fæstning, port ved port og tårn ved tårn, var svøbt i et rugende mørke.
  Frodo og Sam stirrede i en blanding af lede og forbavselse ud over dette modbydelige land. Mellem dem og det rygende bjerg, og nord og syd for det, virkede alt ødelagt og dødt: en brændt og kvalt ørken. De spekulerede på, hvordan
  Tove Uggerhøj Andersenцитуєторік
  Da reparationsarbejderne var blevet planlagt og sat i gang, levede han stille, skrev en masse og gik sine notater igennem.

На полицях

  Kristoffer Hoberg Madsen
  Fantasy og science fiction
  • 56
  • 49
  Kasper8850
  Fantasy og Sci-Fi
  • 81
  • 2
  Frederik Stoltze
  Cilles
  • 40
  • 2
  Caroline Brink
  Eventyr
  • 17
  • 2
fb2epub
Перетягніть файли сюди, не більш ніж 5 за один раз