Andrzej Sapkowski

Witcheren

Bestselleren bag The Witcher, spilverdenens svar på Game of Thrones. Første fritstående bind i Andrzej Sapkowskis serie om witcheren Geralt. Historierne, der udspiller sig i et middelalderligt og fantasyinspireret univers, handler om Geralts heltegerninger og om hans begær efter den uimodståeligt tiltrækkende troldkvinde Yennefer.

Geralt er witcher, en mand, der gennem hård træning og magiske drikke er blevet monsterjæger og koldblodig kriger. Han rider fra landsby til landsby for at tilintetgøre frygtindgydende monstre og dæmoner, som hærger landet og overfalder uskyldige mennesker. Men ikke alt, der ser uhyggeligt ud, er ondt — ikke alt, der ser harmløst ud, er godt. Geralt er heldigvis i besiddelse af overnaturlige kræfter fx forstærket syn, evne til hurtig heling og delvis immunitet over for menneskelige følelser, hvilket gør ham til en imponerende og ubarmhjertig dræber.

Med sin blanding af western, middelalderens ridderromaner og slavisk mytologi er witcher-serien forfriskende inden for sin genre. Her er et velfungerende plot og veldrejede intriger, som minder om dem man kan møde i The Game of Thrones. Her er galgenhumoristiske skildringer af et eventyrligt univers med næsten lige så mange gakkede finurligheder som i Harry Potter. Det nærværende drama udspiller sig i de mest fantastiske omgivelser og er så overbevisende fortalt, at man er fanget med det samme.
351 паперова сторінка
Дата публікації оригіналу
2016
Видавництво
Gyldendal
Серія
The Witcher

У цій серії

Інші версії книжки

Враження

  Roger George Martin Langtonділиться враженнямторік
  👍Раджу
  🔮Мудра
  🎯Корисна
  🚀Неможливо відірватися

  Håber alle 8 boger kommer på dansk

  Lina Elise Lucasділиться враженням2 місяці тому
  👍Раджу
  🎯Корисна
  🌴У відпустку

  God og underholdende læsning selvom jeg syntes den i starten var en smule simpel skrevet.
  Det bliver dog bedre skrevet som historien udspiller sig.
  Normal syntes jeg altid bogen er bedre end serien/filmen dette er dog ikke helt tilfældet her.
  Der er mange henvisninger til forskellige folkeeventyr, som jeg i starten fandt en smule latterlige, men som med tiden bare blev en del af fortællerstilen.
  Synes dog der især i starten mangler en rød tråd og man kan godt føle forfatteren ikke helt har vidst hvor han ville hen med historien og at hovedpersonen derfor bare red lidt rundt på må og få og slog lidt tilfældige monstre ihjel.
  Men alt i alt en okay spændende bog og jeg vil da helt sikker også læse de andre i håb om at personerne og deres indbyrdes relationer udvikler sig og at den råde tråd bliver endnu tydeligere.

  Gitteділиться враженням9 місяців тому
  👍Раджу

  Efter at have set serien på Netflix, blev jeg nysgerrig på om bøgerne var vær at læse. Det syntes jeg. Jeg blev godt underholdt og nød alle de små henvisninger til de klassiske eventyr. Får 🐲🐲 ud af 🐲🐲🐲🐲

Цитати

  Martin Gerster Engboцитує3 роки тому
  Vi har aldrig dyrket jorden, vi har ikke revet den i stykker med hakker og plove, i modsætning til jer mennesker. Jorden betaler blodig tribut til jer. Os gav den gaver. I vrister jordens skatte fra den med magt. For os fødte og blomstrede jorden fordi den elskede os.
  Zorica Ivanovićцитує2 місяці тому
  Velerad, byfogeden i Vizima, kløede sig eftertænksomt i skægget.
  Freddy Hugo Rasmussen Mendozaцитує5 місяців тому
  Træsnittet forestillede et forpjusket monster til hest, med kæmpestore dyreøjne og endnu større tænder. I højre hånd holdt det et velvoksent sværd og i venstre en pose penge.

  – Hexer, mumlede Bedste. – Undertiden tillige kaldet witcher.

На полицях

fb2epub
Перетягніть файли сюди, не більш ніж 5 за один раз