Anja C. Andersen

En lille bog om universet

Teorien om Big Bang er den bedste model, vi i øjeblikket har om universets skabelse; men det betyder ikke, at det er den endelige sandhed. Men hvorfor er der stort set enighed om, at universet for 13,7 milliarder år siden blev skabt af en tætpakket klump, der rummede al energi og alt stof? Og eksisterede der noget inden Big Bang? Astrofysikeren Anja C. Andersen formidler teorier og forskningsresultater udogmatisk og letforståeligt.
266 паперових сторінок
Дата публікації оригіналу
2016
Видавництво
Lindhardt og Ringhof

Інші версії книжки

Враження

  📖bog og ven🤝ділиться враженням3 роки тому
  💡Пізнавальна

  Jeg elsker NASA🚀

  Per Uldbæk Buchhaveділиться враженням4 роки тому

  God og letlæselig, også for ikkenørder 👍👍

  Finn Palmgrenділиться враженням2 роки тому
  👍Раджу
  💡Пізнавальна

  T

Цитати

  Peter Hjorthцитує7 місяців тому
  galakser passerer gennem hinanden, vil der i mange tilfælde ikke ske noget videre med de allerede eksisterende stjerner. Afstanden mellem de enkelte stjerner i galakserne er nemlig så stor, at de vil passere forbi hinanden uden at støde sammen.
  Peter Hjorthцитує7 місяців тому
  Når vi ser lyset fra Solens nærmeste nabostjerne, Alfa Centauri, så har det været over 4 år undervejs. Dvs. vi ser ikke stjernen, som den ser ud i dag, men som den så ud for 4 år siden. Når vi observerer stjerner, der befinder sig nær centret af Mælkevejen, så har lyset fra dem være omkring 25.000 år undervejs. Des længere borte noget er, des længere har lyset brugt for at nå frem til os. Således har lyset fra den fjerneste galakse, som vi har mulighed for at observere, været omkring 13 milliarder år undervejs.
  Peter Hjorthцитує7 місяців тому
  At det er sådan, er på sin vis svimlende, idet det betyder, at når vi ser på Månen, der ligger omtrent 400.000 km borte, så ser vi den, som den så ud for godt et sekund siden, for det er den tid, det tager lyset at tilbagelægge den afstand. Lyset fra Solen er godt 8 minutter om at nå frem til os, det betyder, at hvis Solen gik ud, ville der gå 8 minutter, før vi opdagede det

На полицях

  Bookmate
  Verdensrummet
  • 8
  • 24
  Helene Juul Jensen
  Bøger 1
  • 438
  • 11
  Bookmate
  Anja C. Andersen
  • 6
  • 10
  Helle Vedel
  Biografier
  • 69
  • 8
fb2epub
Перетягніть файли сюди, не більш ніж 5 за один раз