sr
Книжки
Fajt Lindau,Ridiger Dalke

Omega

Ostvarenje unutrašnjeg bogatstva.
Ridiger Dalke, lekar i pionir psihosomatske medicine, i Fajt Lindau, savetnik za lični razvoj, prvi put su se udružili da bi napisali knjigu o veoma važnoj i aktuelnoj temi: svesti o nedostatku. Ovaj uvreženi način razmišljanja, koji nas čini nezadovoljnima i previše zahtevnima prema sebi i drugima, otežava nam život, sprečava nas da budemo srećni i osiromašuje nas u svakom smislu. Svest o nedostatku ima tako negativnu moć da može razoriti naše odnose sa drugim ljudima ili čak dovesti do ozbiljnih bolesti.
Dalke i Lindau pokazuju put koji vodi ka svesti o obilju. Reč je o procesu koji počinje u srcu i ima moć da duboko preobrazi život i učini ga mestom ljubavi i velikodušnosti. Upravo to je OMEGA: revolucija u našem razmišljanju i osećanju, u našoj svesti i našim postupcima. Pomak od nedostatka ka punoći našeg bića i života. Pomak od straha ka poverenju. Od pohlepe ka velikodušnosti. Od razdvajanja ka povezivanju.
„Beskrajno značajna knjiga i izuzetno važna tema: zbog svesti o nedostatku osećamo se nesrećno, a posledica toga je duhovno i materijalno siromaštvo!“ Auszeit
367 паперових сторінок
Видавництво
Laguna

Враження

  b4992235863ділиться враженням5 місяців тому
  🔮Мудра
  💡Пізнавальна
  🎯Корисна

  Stefan Conceptділиться враженням6 місяців тому
  👍Раджу
  🔮Мудра
  🐼Добра

  Darko Filipovicділиться враженням6 місяців тому
  🔮Мудра

Цитати

  b6882281692цитує6 місяців тому
  Usudi se. Zdrava agresija ne bori se protiv nečega, već se bori za život. A to čak i nije tvoja borba. Slobodno izražavanje je poriv životne snage koja boravi u tebi. Ne možeš služiti drugima ako grčevito zauzdavaš svoje istinske porive. Naprotiv. Ako se zauzdavaš, odsustvuješ iz života. Punina života može se razotkriti samo ako si spreman da se u potpunosti otelotvoriš.
  Stefan Conceptцитує6 місяців тому
  Zbog iluzije nedovoljnosti prosjačimo ljubav,

  postajemo žrtve opijenosti kupovinom,

  trčimo za novcem,

  radimo poslove koji povređuju naše samopoštovanje,

  postajemo škrti,

  gomilamo,

  osećamo se kao bića niže vrednosti,

  obolevamo,

  vodimo ratove

  muškarac protiv žene,

  siromašan protiv bogatog,

  zbog nacionalne pripadnosti i veroispovesti.

  Čovek čija je svest otrovana nedovoljnošću

  previđa svoje unutarnje bogatstvo,

  više ne može da misli široko i slobodno,

  postaje rob večne potrage –

  kako bi napokon pronašao „ono“ što će utoliti njegovu glad.
  MoniSцитує13 днів тому
  nosti. I zato smo se prilagodili. Toliko smo obuzdavali svoju stvaralačku slobodoumnost da smo i sami poverovali u ono što su nam drugi pričali o životu. O tome šta je moguće, a šta nije. Šta nam pripada, a šta ne. Brzo ili sporo, duboko u svojoj nutrini usvojili smo ideju da nešto sa nama nije u redu. Da nam nešto nedostaje. Da moramo nešto da uradimo kako bismo ponovo postali celoviti. Rođena je naša svest o nedovoljnosti. Razvili smo strategije kako da nadomestimo tu nedovoljnost. Da budemo dragi. Da se bunimo. Jedemo. Gladujemo. Krijemo se. Namećemo se. Pretvaramo se da smo nešto što nismo…

На полицях

  Laguna
  Laguna
  • 963
  • 4K
  ZokaT
  Moje knjige
  • 135
  • 20
  b5641456154
  Mind healing
  • 200
  • 15
  Vladan Radojicic
  Psihologija
  • 69
  • 13
  rosandictea
  Self-help
  • 34
  • 7
fb2epub
Перетягніть файли сюди, не більш ніж 5 за один раз