Hanya Yanagihara

Et lille liv

Ann-Katrine Refsgaard Fischerцитує3 роки тому
. På hjemmet havde han hurtigt lært, at der var tre slags drenge: Den første slags ville starte et slagsmål (det var JB). Den anden slags ville ikke hoppe på vognen, men ville heller ikke skaffe hjælp (det var Malcolm). Og den tredje slags ville faktisk forsøge at hjælpe dig (det var den sjældneste, og det var selvfølgelig Willem). Måske var det det samme med piger, men han havde ikke tilbragt tid nok sammen med piger til at kunne sige det.
Josefine Nygaard Martinussenцитує8 місяців тому
På hjemmet havde han hurtigt lært, at der var tre slags drenge: Den første slags ville starte et slagsmål (det var JB). Den anden slags ville ikke hoppe på vognen, men ville heller ikke skaffe hjælp (det var Malcolm). Og den tredje slags ville faktisk forsøge at hjælpe dig (det var den sjældneste, og det var selvfølgelig Willem).
Josefine Nygaard Martinussenцитує8 місяців тому
Stræben og ateisme. “Stræben er min eneste religion,” havde JB sagt til ham en sen ølaften.
Stefan Willerslevцитує10 місяців тому
burde have gjort, da han så Judes fod stikke ud under den
Stefan Willerslevцитує10 місяців тому
De kunne ovenikøbet spare lidt sammen hér, og hvad skulle de i øvrigt med mere plads?
Charlotte Keller Steensbergцитуєторік
og det er vi i dag, kan man sige, at livet selv er aksiomet om den tomme mængde. Det begynder med intet og slutter med intet.
Bente Skou Paulsenцитуєторік
luften som et flag
Bente Lorenzenцитує2 роки тому
“I tjener ikke nok til at kunne dække seks måneders leje, og I har ingen opsparing,” sagde hun.
Bjarke Schmidt Madsenцитує2 роки тому
I løbet af disse måneder tænkte jeg tit på, hvad det var, jeg forsøgte at gøre – på hvor hårdt det er at holde nogen i live, som ikke ønsker det. Først forsøger man med logik (Du har så meget at leve for), så forsøger man med skyld (Det skylder du mig), så forsøger man med vrede, trusler og bønner (Jeg er gammel. Det kan du ikke gøre mod en gammel mand).
Daniel Zimakoffцитує2 роки тому
betragtede ham og følte en slags forfærdelig forundring over, at han overhovedet stadig var hos dem. Han plejede at tænke: Hvis Richard havde fundet ham bare tyve minutter senere, ville Jude være død.
Daniel Zimakoffцитує2 роки тому
de første hudløse uger, efter at Jude var kommet tilbage fra hospitalet, plejede Willem at gå ind i hans soveværelse på alle mulige umulige tidspunkter, bare for at forsikre sig om, at Jude stadig var der og var levende.
Benjamin Max Bernhard Funkцитує2 роки тому
Men det er en særlig slags kærlighed, fordi det er en kærlighed, der ikke bygger på fysisk tiltrækning eller nydelse eller intellekt, men frygt. Man har aldrig kendt til frygt, før man får et barn, og måske er det det, der narrer os til at tro, at denne kærlighed er mere storslået, fordi frygten selv er mere storslået. Hver eneste dag er ens første tanke ikke “jeg elsker ham”, men “hvordan har han det?” Verden forvandler sig med ét til et forhindringsløb af rædsler. Jeg kunne holde ham i mine arme og vente på at komme over gaden, og så begyndte jeg at tænke på, hvor absurd det var, at mit barn, at noget barn, skulle kunne forvente at overleve dette liv. Det virkede lige så utroligt som en af de der sommerfugle sidst på foråret – du ved, de små hvide nogen – som jeg nogle gange så flakse gennem luften, altid kun få millimeter fra at blive smadret mod en forrude.
Hanne Thode Sørensenцитує2 роки тому
JB var så bevæget af Lee Lozanos værker, at han besluttede, at hans eksamen midt i semesteret skulle være en hyldest til hende med titlen Beslut at boykotte hvide mennesker (efter Lee Lozano), i hvilket han holdt op med at tale med alle hvide mennesker.
Hanne Thode Sørensenцитує2 роки тому
midnat samme aften ville han helt holde op med at tale til Willem, og ville drosle sin samtale med Malcolm ned til det halve. Eftersom Judes race var uafgjort, ville han fortsat tale med ham, men kun i gåder eller zenbuddhistiske koaner, som en indrømmelse til uvisheden om hans etniske oprindelse.
Hanne Thode Sørensenцитує2 роки тому
var så bevæget af Lee Lozanos værker, at han besluttede, at hans eksamen midt i semesteret skulle være en hyldest til hende med titlen Beslut at boykotte hvide mennesker (efter Lee Lo
Hanne Thode Sørensenцитує2 роки тому
Så tænkte han på Malcolm med den hensynsløst skarpe far og kærlige, men åndsfraværende mor, og på Willem med de døde forældre (JB havde kun mødt dem én gang, den weekend inden sommerferien, hvor de flyttede ud af kollegiet efter første år, og havde været overrasket over, hvor tavse, hvor formelle, hvor u-willemske de havde været), og så selvfølgelig Jude, med hans fuldstændig ikke-eksisterende forældre (der var et mysterium
Hanne Thode Sørensenцитує2 роки тому
Hans far, som var emigreret til New York fra Haiti, var død, da JB var tre, og selvom JB mente, at han huskede hans ansigt
Hanne Thode Sørensenцитує2 роки тому
Efter farens død havde hans mor, som var andengenerations-haitiansk-amerikaner, taget doktorgrad i pædagogik, samtidig med at hun underviste på en offentlig skole tæt på hjemmet, hvor hun imidlertid ikke ønskede, at JB skulle gå. Da han nåede til high school – en dyr privatskole en times kørsel fra deres hjem i Brooklyn, som han havde fået et stipendium til
Hanne Thode Sørensenцитує2 роки тому
Hans far, som var emigreret til New York fra Haiti, var død, da JB var tre,
Hanne Thode Sørensenцитує2 роки тому
Malcolm var den mest tykhovedede person, han kendte
fb2epub
Перетягніть файли сюди, не більш ніж 5 за один раз