da
Eve Bengta Lorenzen,Stine Reintoft

Ind i mindfulness

Повідомити про появу
Щоб читати цю книжку, завантажте файл EPUB або FB2 на Букмейт. Як завантажити книжку?
Mindfulness handler, meget kort fortalt, om at leve sit liv med fuld tilstedeværelse. Stressklinikker og universitetet i USA bruger mindfulness som redskab til bl.a. at håndtere stress og depressioner. Også i DK er der stærkt stigende interesse for mindfulness.
Bogens første del består af forfatternes betragtninger over de vilkår, det moderne menneske lever under. Om perspektiver på tid. Om det nok så anvendte ord “stress”. Forfatterne anskueliggør bogens ærinde og hvordan læseren bruger bogen optimalt.
I bogens anden del forklares tredelingen: Mindfulness som tilstand, mindfulness som teoretisk begreb og mindfulness som psykologisk retning. Hvilke tankegange er mindfulness inspireret af? Hvilke psykologiske retninger/metoder kobler det sig på?
I bogens tredje del forklares nødvendigheden af en praksis i hverdagen. Her gives læseren nogle værktøjer til, hvordan man helt konkret kan træne sine evner i opmærksomt nærvær på jobbet såvel som privat.
Teksten eksemplificeres hele bogen igennem ved hjælp af cases, hvor mennesker fra forskellige ervherv og med forskellig baggrund fortæller om arbejdet med mindfulness og den forskel, det har gjort for dem.
Ця книжка зараз недоступна
173 паперові сторінки
Дата публікації оригіналу
2012
Видавництво
Lindhardt og Ringhof

Враження

  👍
  👎
  💧
  🐼
  💤
  💩
  💀
  🙈
  🔮
  💡
  🎯
  💞
  🌴
  🚀
  😄

  Як вам книжка?

  Вхід або реєстрація

Цитати

  Cathrine Koefoedцитує9 місяців тому
  DE SYV GRUNDHOLDNINGER
  Før vi tager fat på den første af de syv grundholdninger i mindfulness, vil vi præsentere dem alle samlet. Holdningerne er:
  Ikke-dømmen (non-judging)
  Åbenhed (openness)
  Accept (acceptance)
  Tålmodighed (patience)
  Ikke-stræben (non-striving)
  Tillid (trust)
  Given slip (letting go)
  Rozalinaцитує2 роки тому
  bevæge sig ind i mindfulness er altså ikke en bevægelse væk fra verden, tværtimod. Når vi øver os, træner med disciplin og vedholdenhed over længere tid, kan det ske, at vi ikke læ gere behøver at g re os følelsesløse over for det, d r foregår rundt om os. Vi behøver ikke undgåelsens eller and e forsvarsmekanismers drænende manøvre, men kan opmærksomt og d venlighed registrere vores indre og ydre omgivelser, som de er. Og vi kan med tiden opleve os selv som mere robuste og bedre i stand til at rumme livet som det er
  Steen Bregenborgцитує3 роки тому
  Der kan være en misforståelse i denne tankegang, som handler om, at vi, hver gang vi oplever noget, der er ubehageligt, skal skynde os at acceptere det. Så skal vi gøre noget, handle på det, og vi har fået at vide, at accepten er vejen frem. Vi skal foretage handlingen at acceptere. Dette ud fra den ide, at først når vi har accepteret det, kan vi være med det. Påkaldelsen af accept kan dermed let glide over i et forsøg på at undgå det, der rent faktisk er her og nu, undgå smerten, sorgen eller frustrationen frem for at være med den, frem for at

На полицях

fb2epub
Перетягніть файли сюди, не більш ніж 5 за один раз