Bent Haller

Odysseen

Слухати в додатку
I Bent Hallers genfortolkning af en af verdenslitteraturens største værker, Homers "Odysseen", følger vi den græske helt Odysseus på hans lange rejse hjem fra krigen i Troja. Der er nu gået 20 år siden krigen om den skønne Helene, og hjemme på øen Ithaka sidder Odysseus’ kone Penelope og spejder efter sin mand. Hun er belejret af bejlere, som alle håber, at de ved et giftemål med dronningen, kan overtage kongemagten på Ithaka, men Penelope elsker stadig sin mand og har ikke opgivet håbet om at se ham igen. Odysseus’ unge søn Telemakos får besøg af krigergudinden Athene i forklædning. Athene, der har et blødt punkt for krigerkongen Odysseus, fortæller Telemakos, at Odysseus stadig er i live og lover at hjælpe den unge mand.
Odysseus har i syv år været taget til fange af den skønne nymfe Kalypso, men Athene beordrer Kalypso at frigive manden. Hendes list bliver dog opdaget af havguden Poseidon, der har svoret hævn over Odysseus, fordi denne blindede hans søn, kyklopen Polyfemos, og Odysseus må nu kæmpe en brav kamp mod både guder og mennesker for at komme hjem til sin elskede Penelope og deres søn, inden det er for sent.

Bent Haller (f. 1946) er en dansk forfatter og billedkunstner. som debuterede i 1976 med romanen "Katamaranen", der handlede om en gruppe børns opvækst i et socialt boligbyggeri. Selvom han har skrevet bøger for voksne, er han dog mest kendt for sin børne- og ungdomsbøger som "Blåfolket" (1986), "Fuglekrigen i Kanøfleskoven" (1990), "Silke" (1991) og "Kaskelotternes sang" (1983), der er hans til dato mest berømte bog. Haller har vundet flere priser for sine romaner, deriblandt Kulturministeriets Børnebogspris i 1978 og Nordisk Børnebogspris i 2000.
9:59:44
Видавництва
Lindhardt og Ringhof, Carlsen
Розповідач
Jesper Bøllehuus

Інші версії книжки

Odysseen, Bent Haller
Bent Haller
Odysseen
  • 178
  • 27
  • 2
  • 33
da
Книжки

Враження

Mikkel Byron Rosenkilde Berggreen
Mikkel Byron Rosenkilde Berggreenділиться враженням12 днів тому
👍Раджу
💡Пізнавальна

❤️❤️❤️🖤🖤🖤

Martin Ørgård Hansen
Martin Ørgård Hansenділиться враженням2 місяці тому
👍Раджу
💡Пізнавальна

Episk historie og godt fortalt/læst op.
Sproget er nutidigt og let at forstå.

Jakob Caspersen
Jakob Caspersenділиться враженням4 місяці тому

Fantastisk indlæsning, fantastisk oversættelse!

Слухайте аудіокнижки
в додатку

У бібліотеці Букмейта з’явились аудіокнижки – слухайте їх у додатку на телефоні або планшеті.

Odysseen, Bent Haller
Odysseen
1x4:20-2:20:15
fb2epub
Перетягніть файли сюди, не більш ніж 5 за один раз