da

Jussi Adler-Olsen

Jussi Adler-Olsen (f.1950) er en dansk forfatter. Hans fulde navn er Carl Valdemar Jussi Henry Adler-Olsen. Han har læst medicin, samfundsfag og film på universitet, og han har deleksamen i Nyere Politisk Historie og er exam.art. i Filmvidenskab. Jussi Adler-Olsen har haft en alsidig karriere som bl.a. forlægger, redaktør, filmkomponist og antikvarboghandler. Han debuterede som skønlitterær forfatter, i an alder af 47, i 1997 med romanen ALFABETHUSET, inden da havde han tre titler under bæltet. I 2007 udgav han krimien KVINDEN I BURET, som er det første bind i den populære serie om Carl Mørck og Afdeling Q. I 2016 udkom det syvende bind i serien om Afdeling Q med titlen SELFIES. Der er indtil videre planlagt 10 bøger i serien om Carl Mørck. I Afdeling Q, der er en afdeling under politiet, hvor de tager sig af de ældre sager, møder vi blandt andet vicekriminalkommissær Carl Mørck, Assad og Rose. Krimierne om Afdeling Q er blevet bestsellere herhjemme og har opnået stor succes både i Danmark og i udlandet. Bøgerne, der er udgivet i flere lande, er også blevet filmatiseret med Nikolaj Lie Kaas i hovedrollen som Carl Mørck, det er indtil videre blevet til tre film i serien. Jussi Adler-Olsen har vundet en række priser for sit forfatterskab, heriblandt De Gyldne Laurbær i 2011 og Martha-prisen i 2013 som er en pris, hvor det er læserne selv, der stemmer og dermed vælger, hvem prisen skal gå til.
роки життя: 2 Серпня 1950 теперішній час

Книжки

Аудіокнижки

Серії

Цитати

Ejgil Listцитує2 роки тому
du fra?”
Havde hun overskud nok til at smile dér?
Rose lagde en hånd på kvindens skulder. “Vil du svare, eller skal vi tage dig med på stationen, Inge?”
“I kan gøre, hvad fanden I vil. I tror mig jo alligevel ikke, lige meget hvad helvede jeg siger.”
“Prøv os,” svarede Carl.
De sad flere minutter i tavshed, før hun endelig fik taget sig sammen. Mod forventning virkede hun forbavsende upåvirket, men samtidig også koncentreret, som når man passerer en trafikeret vej med køretøjer fra alle retninger. Hvad var det, der gjorde hende så årvågen? Angsten for at blive misforstået eller for at komme til at sige for meget?
“Jeg ved godt, der var mange ting, som jeg kunne have fortalt Haber­saat dengang, og som jeg ikke gjorde. Kendte I manden?”
“Nej, det gjorde vi ikke,” svarede Carl.
“Så kan jeg fortælle jer, at han var
Christoffer Marquinaцитує2 роки тому
Assads kop.

“Min nevø, der er pedel på skolen, sagde i hvert fald, at hun sværmede for et par fyre, som nyforelskede piger nu engang gør. Gåture hånd i hånd nede i Ekkodalen
Christoffer Marquinaцитує2 роки тому
derover i morgen, når jeg har

Враження

b8725735142ділиться враженням11 днів тому
👍Раджу

👏👏👏😎😎😎

Linda Haldділиться враженням2 роки тому
👍Раджу

👌🏻👌🏻🙏🏻

 • недоступно
  Jussi Adler-Olsen
  Offer 2117
  • 5.8K
  • 28
  • 243
  • 319
  da
 • Anja Markussenділиться враженнямминулого місяця
  👍Раджу

  😎😎😎😎😎

  fb2epub
  Перетягніть файли сюди, не більш ніж 5 за один раз