da
Jo Nesbø er en norsk forfatter, journalist, musiker og civiløkonom. Desuden er han tidligere professionel fodboldspiller for den norske Tippeliga-klub Molde FK.

Nesbø er i Danmark mest kendt for sin serie af kriminalromaner om den norske politimand Harry Hole og børnebøger (Doktor Proktor). I sit hjemland er han imidlertid lige så kendt som frontfigur i bandet Di Derre (Dem Dér).
роки життя: 29 Березня 1960 теперішній час

Книжки

 • недоступно
  Jo Nesbø
  Tørst
  • 5.3K
  • 1K
  • 284
  • 482
  da
 • недоступно
 • недоступно
  Jo Nesbø
  Kniv
  • 2.1K
  • 1.8K
  • 148
  • 144
  da

Аудіокнижки

Серії

Цитати

Elsebeth Bondeцитуєторік
havde sagt det i én eneste lang sætning uden at trække vejret, og Bjørn havde lyttet og tænkt: Er det sandt? Er det det, der definerer mig? Var det det, han som bondesøn var flygtet fra de bølgende agre i Toten for at blive? En feminiseret, militant konformist og taber? En mislykket, agterudsejlet politibetjent, der søgte et image som modtræk? Som brugte sine rødder, en ramponeret bil, Elvis og gamle helte fra countrysangen, hestehale a la halvtredserne, støvler i slangeskind og dialekt til at trække en linje tilbage til noget ægte, jordnært, men som var lige så lidt ærlig som politikeren fra det vestlige Oslo, som når han skulle fremføre sin valgtale på fabrikkerne, tog slipset af, smøgede skjorteærmerne op og indføjede så mange dialektudtryk, som hans sprog kunne bære?
Måske var det sådan. Eller, hvis det ikke var hele sandheden, så var det måske en del af den. Men definerede det ham? Nej. Lige så lidt som det, at han havde rødt hår, definerede ham. Det, der definerede ham, var, at han var en helvedes god kriminaltekniker. Og én ting til.
“Måske har du ret,” havde Bjørn svaret, da Endre trak vejret, “Måske er jeg en latterlig taber. Men jeg er rar mod folk. Og det e
Helle Jensenцитуєторік
For der er ikke noget sted, hvor anerkendelse betyder lige så meget som derhjemme, det sted, hvor man føler sig så misforstået.
Peter Jeppe Lyders Lercheцитує2 роки тому
sig med mig, kom hun ikke tilbage. Da jeg ringede hjem til hende, fik jeg bare besked på, at Juliette var syg og ikke kunne tale med nogen. Og især ikke med mig.
Dagen efter fik jeg et brev fra universitetets bestyrelse, hvor der stod, at jeg var blevet bortvist på grund af et eksperiment, som vi havde haft et lille uheld med. Det var nu ikke så slemt, bare en nitroglycerinblanding, som jeg var kommet til at ryste lidt hårdt, så den var eksploderet, og … tja, forårsagede en del skade. Men den slags skete jo hele tiden, og det var flere måneder siden, det var sket, så jeg blev temmelig forbavset.
Den nat blev jeg vækket af telefonen. Det var Juliette. Hun hviskede, at hun elskede mig, og at hun ville vente. Så lagde hun hurtigt på. Det var først et par dage senere, da politiet hentede mig, at jeg fandt ud af, hvem der stod bag det hele. De gav mig et brev, hvor der stod, at jeg ikke længere måtte opholde mig i Frankrig, eftersom jeg hverken gik i skole eller havde noget arbejde. Så kørte de mig til lufthavnen, satte mig på det første fly til Norge og sagde, at jeg ikke måtte komme tilbage, før jeg var blevet rig, adelig eller berømt. Og eftersom jeg ikke er særlig god til penge eller har blåt blod i årerne, bestemte jeg mig for at blive en berømt opfinder. Det er ikke så let, for der er så meget, der allerede er blevet opfundet, men jeg har arbejdet dag og nat for at opfinde noget, som er helt, helt nyt, så jeg kan rejse tilbage og finde min Juliette.“
„Åh,“ sagde Lise, da doktor Proktor var færdig med at fortælle. „Hvor romantisk.“
„Ved du hvad?“ sagde Bulle. „Doktor Proktors Pruttepulver kommer til at gøre dig verdensberømt. Det er brandsikkert.“
„Nu får vi se,“ sagde doktoren.
De hørte en græshoppe gnide benene sammen. Det var den første, de havde hørt, og de tænkte, at det ville blive sommer om ikke så længe. Men foreløbig var det kun forår. Så kiggede

Враження

Bodil Ørum Toftділиться враженням9 місяців тому
👍Раджу

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

Søren Kjærgaard Rasmussenділиться враженням8 місяців тому
👍Раджу

👏👍👍

Søren Kjærgaard Rasmussenділиться враженням10 місяців тому
👍Раджу

👍👍👍

fb2epub
Перетягніть файли сюди, не більш ніж 5 за один раз