Per H. Jacobsen

Переклади книжок

Переклади аудіокнижок

Цитати

Tina Østerbol Aabyцитуєторік
dybere den røde farve er i midten af vinen, jo tykkere har drueskallen været (et tegn på en tykskallet drue eller en tør, varm sommer). En bleg orange kant er tegn på en moden rødvin. En ung rødvin er typisk blårød langs hele kanten.
Tina Østerbol Aabyцитуєторік
Beskrivelser af syre (fra lidt til
Tina Østerbol Aabyцитуєторік
meget): svagt, velafbalanceret, frisk, skarp, stram, barsk, syrlig, sur, eddikesur.
Sødme – Mængden af sukker i en vin kan variere fra umærkelige 1 gram pr liter (g/l) til en halvtør 10 g/l til mere end 100 g/l i en virkelig klistret sag.
Beskrivelser af sødme (fra lidt til meget): Knastør, tør, halvtør, rig, halvsød, sød, sødladen, klistret, kvalmende sød.
Tannin – Tannin er et naturligt konserveringsmiddel fra drueskaller, som man hovedsageligt finder i unge vine (og desuden i kold te), og som udtørrer indersiden af dine kinder.
Beskrivelser af tannin (fra lidt til meget): Blødt, rundt, fast, snerpende, bittert, udtørrende, hård.
Alkohol – Efterlader en varm fornemmelse bagerst i munden.
Beskrivelser af alkohol (fra lidt til meget): Let, afbalanceret, medium fyldig, fyldig, fed, tung.
I en god, moden vin harmonerer alle disse elementer. Der er med andre ord ingen, der stikker ud.
Forslag til en smageøvelse: Smag på citronsaft og kold te for at få et indtryk af, hvordan syre og tannin føles. Læg mærke til, hvordan de påvirker indersiden af munden.

Trin 4 – Eftersmag

Den såkaldte 'afslutning' eller 'længde' på vinen er en god indikator på vinens kvalitet. I en god vin bevares smagen af vinen på en behagelig måde i mundhulen, efter du har sunket den. Producenter af industrivine anstrenger sig meget for at give deres vine en bemærkelsesværdig, men ofte temmelig simpel duft, men det er også alt. Smagen forsvinder hurtigt, så du må tage en
fb2epub
Перетягніть файли сюди, не більш ніж 5 за один раз