da
Книжки
Jesper Juul

Kunsten at sige nej

Kunsten at sige nej handler om at tage ansvar for sig selv — også af hensyn til andre. Kunsten at sige nej er at lære at afgrænse og definere sig slev uden at krænke eller såre andre. I det lange løb er det kun muligt at sige et helhjertet ja til sig selv og hinanden, hvis vi også føler os frie til at sige nej, når det er det mest autentiske svar. Kunsten at sige nej handler om at tage ansvar for sig selv — også af hensyn til andre.
Kunsten at sige nej er skrevet i dyb respekt for en forældregeneration, der som den måske første i verdenshistorien skal skabe deres forældrerolle indefra — fra deres egne tanker, følelser og værdier, fordi de hverken har en kulturel eller en saglig konsensus uden for sig selv, som de kan støtte sig til eller kopiere. Samtidig skal de forsøge at skabe parforhold som er ligeværdige og på en og samme tid båret af respekten for det enkelte menneske og fællesskabets krav om forpligtelse og samarbejde. Hvis det skal lykkes, må man lære sig Kunsten at sige nej
72 паперові сторінки
Правовласник
Lindhardt og Ringhof
Дата публікації оригіналу
2013
Рік виходу видання
2013
Видавництво
Lindhardt og Ringhof

Інші версії книжки

Уже прочитали? Що скажете?
👍👎

Цитати

  Bettina Alsing Bødkerцитує2 роки тому
  Det hele ender i en halvhjertet, lunken suppedas, hvor ingen af parterne får hverken det, de ønsker sig eller det, de har behov for. Barnet bliver frustreret, fordi han ikke får en ordentlig kontakt og den voksne bliver frustreret, fordi han ofrer sig uden at blive belønnet med et tilfreds barn. Frustrerede børn kan ikke udvikle sig harmonisk og frustrerede voksne er altid i defensiven og har dårlig samvittighed.
  Det er glæden over at kunne tage vare på sig selv og accepten af det andet menneskes ret til at gøre det samme, der gør det personlige nej varmt og frugtbart.
  Når børn får et personligt nej, lærer de meget hurtigere at respektere andre menneskers behov og grænser. De vil intet hellere end at samarbejde med deres forældre og kan sagtens respektere deres ”person”. Hvis man i stedet opstiller regler og grænser eller henviser til alder og traditioner, vil ethvert sundt barn forsøge at teste deres gyldighed – igen og igen. Bevidstheden om, at far og mor mener, hvad de siger og siger, hvad de mener, er noget nær den bedste og mest holdbare gave, man kan give sine børn.
  Bettina Alsing Bødkerцитує2 роки тому
  Vores ”selv” er ikke nogen fast størrelse, som vi kan lære at kende en gang for alle. Det ændrer sig med tiden og afhænger af de relationer vi indgår i.
  Bettina Alsing Bødkerцитує2 роки тому
  Somme tider må vi ofre os og ofte må vi gå på kompromis, men hvis vi ofrer vores inderste kerne og går på kompromis med vores vigtigste grænser, behov og værdier, så indgår vi ikke bare et kompromis med de andre men går på kompromis med os selv. Så kompromitterer vi vores personlige integritet og det forringer ikke bare vores individuelle livskvalitet men også kvaliteten af vores relationer til de andre. Det er ikke altid så enkelt at finde frem til sine egne sande grænser og værdier og mange mennesker forveksler den del af sig selv med deres almene meninger og holdninger.

На полицях

fb2epub
Перетягніть файли сюди, не більш ніж 5 за один раз