da
Leonora Christina Skov

Den, der lever stille

Повідомити про появу
Щоб читати цю книжку, завантажте файл EPUB або FB2 на Букмейт. Як завантажити книжку?
  Steen Bregenborgцитує2 роки тому
  in far spændte i kæben, som forven
  ngyldenlykkeцитує2 місяці тому
  Chokket over at se hende sådan.
  amlichtenbergцитує2 місяці тому
  om min mor, hun .
  amlichtenbergцитує3 місяці тому
  tog sig lige så dramatisk ud
  Елена Григорьевацитує7 місяців тому
  – Martin ville have passet meget bedre til os, sagde min far. – Med den opdragelse, du har fået, kan vi simpelthen ikke forstå, hvordan du er kommet ud af det
  Елена Григорьевацитує7 місяців тому
  Mor og jeg har talt om, at det burde have været din fætter Martin, der var vores barn, og ikke dig, sagde min far.
  Елена Григорьевацитує7 місяців тому
  Min far sagde, at det vigtige ikke var, om jeg havde overlevet uden min mormors støtte eller ej. Det vigtige var, at min mormor burde have støttet sin datter.
  Елена Григорьевацитує7 місяців тому
  Ja, det var en katastrofe, at mormor støttede dig dengang, du sprang ud, sagde min far. – Det ødelagde fuldkommen mors forhold til mormor.

  – Inden du fortsætter, må jeg hellere fortælle dig, at jeg næppe havde overlevet uden mormors støtte, sagde jeg
  Елена Григорьевацитує7 місяців тому
  – Hyggeligt at møde dig, sagde hun. – Må jeg byde dig på en kop kaffe eller te?

  Jeg ville have meget mere end det. Som hun stod der foran mig og spurgte, om jeg brugte mælk eller sukker i kaffen, tænkte jeg, at det var hende, jeg ville tilbringe mit liv med.
  Jesper Pedersenцитує7 місяців тому
  Joan Rivieres maskeradeteori, Julia Kristevas tanker om det abjektale og Eve Kosofsky Sedgwicks tanker om homosocialt begær, Jack Halberstams kvindelige maskulinitetsbegreb, og Laura Mulveys analyser af voyeurisme og det mandlige blik i film. Gennem close-reading af Siri Hustvedts The Blindfold
  Елена Григорьевацитує7 місяців тому
  Jeg skulle til at rejse mig for at lave en ny kande stempelkaffe, da min computerskærm gik i sort, og jeg ventede, men den grå kasse under mit skrivebord genstartede ikke i DOS-tilstand, som den plejede. Jeg trykkede startknappen ind, trak ledningerne ud og satte dem tilbage på plads, prøvede control-alt-delete og sparkede til sidst så hårdt til kassen, at jeg fik ondt i foden. Kassen og jeg så vredt på hinanden.
  Jesper Pedersenцитує7 місяців тому
  Jeg havde en forpligtelse til at skabe mig et liv, jeg kunne stå inde for, mindede jeg mig selv om som så mange gange før
  Елена Григорьевацитує8 місяців тому
  En sen aften ringede en kvinde i 50’erne og fortalte famlende, at hendes søn var sprunget ud som bøsse for et par måneder siden.

  – Jeg havde da håbet på noget andet, sagde hun. – Mest for hans egen skyld for han får jo et sværere liv nu.

  – Men hans sværere liv skal vel ikke starte med dig? spurgte jeg forsigtigt, og der var stille lidt. Jeg kunne høre hende trække vejret
  Jesper Pedersenцитує8 місяців тому
  Jeg har jo selv valgt din mor, og jeg har ikke selv valgt dig, svarede han, og jeg blev så ked af det, at jeg begyndte at græde, selvom jeg godt kunne se, at han havde ret.
  Jesper Pedersenцитує8 місяців тому
  Mor har det bedst herhjemme sammen med os, er det ikke rigtigt, fru Skov? sagde min far, og min mor gav ham ret. Her hos os var alting helt normalt. Det var bare udenfor, blandt andre mennesker, at alting var farligt og forkert.
  Елена Григорьевацитує8 місяців тому
  Jeg mindes, at min far læste korrektur på alle mine manuskripter, sagde jeg. – I det, der hedder Bare kald mig Lili Grøn, fandt han det tilsyneladende ikke bekymrende, at hans sekstenårige datter skrev 300 sider om en pige, hvis mor ikke elsker hende. Det er alligevel imponerende.
  Елена Григорьевацитує8 місяців тому
  Jeg så min mors anklagende blik for mig og frygtede, at min far skulle slå hånden af mig, når han læste, hvad jeg havde skrevet, forsøgte at forestille mig min mors rene sjæl, og sommetider, men bestemt ikke hver dag, lykkedes det mig at finde tilstrækkelig ro til at fortsætte.

  – Det er din historie, sagde Annette. – Du kan gøre med den, hvad du vil, og hvis du vil dele den, er det din beslutning. Ikke din fars eller nogen andens.
  Jesper Pedersenцитує8 місяців тому
  Mor tænker altid på alle andre end sig selv. Det kan du lære noget af, sagde han. – For dig er det bare mig, mig, mig hele tiden. Først mig selv og så mig selv og så mig selv igen, er det ikke rigtigt?
  Елена Григорьевацитує8 місяців тому
  Jeg aner ikke, hvad en liter mælk koster, eller hvordan man betaler en regning, og jeg er ikke i tvivl om, at mine forældre forestiller sig, det skal fortsætte på den måde, også når jeg begynder på universitetet. Muligvis så længe de lever, for min mor har ikke andet indhold i livet end mig, og jeg er sat i verden for at gøre hende glad eller forsøge på det. Hun og min far tror slet ikke, at jeg kan flytte.
  Елена Григорьевацитує8 місяців тому
  Hun kunne ryge og drikke og gå i byen, når hun havde lyst, have overnattende kærester og frit vælge sine venner. Hendes forældre holdt ikke styr på hendes ugepenge eller tjekkede alle opkaldslister eller forventede at vide, hvor hun var konstant. Jeg havde det, som om jeg lå inde i en kuvøse og så ud på hendes liv gennem et tykt glas, der dæmpede alle lyde.
fb2epub
Перетягніть файли сюди, не більш ніж 5 за один раз