bookmate game
tr
Muhammed Emin Yıldırım

Neden ve Nasıl Siyer Öğrenmeliyiz

Повідомити про появу
Щоб читати цю книжку, завантажте файл EPUB або FB2 на Букмейт. Як завантажити книжку?
Hz. Peygamber'in (sas) kutlu hayatı olan siyer, bir Müslüman için gerçekten çok büyük ehemmiyet arz eden bir alandır. Kulluk için yaratılan insan, bu kulluğun en ideal halini elbette peygamberlerden ve son peygamber olan Peygamber Efendimiz'den (sas) öğrenecektir. Böyle olduğu için, Kur'an'ın ve Nübüvvet mesajlarının ilk muhatapları olan sahabe nesli, Hz. Peygamber'in (sas) dünyasına ait ne varsa, bu bilgileri çok önemsemiş, daha sonraki süreçte de bunları talebeleri ve ikinci hayırlı nesil olan Tabiin nesline aktarmış, onlar da kendilerinden sonra gelenlere bu mirası ulaştırarak, o kıymetli hazinelerin günümüze kadar ulaşmasını sağlamışlardır.

Hakikaten Hz. Peygamber'in (sas) kutlu hayatına dair bilgiler, tarihte hiçbir şahıs ve dönem ile kıyaslanamayacak kadar ciddi bir müktesebata ulaşmıştır. Şu an kütüphanelerimizde, o döneme dair binlerle, hatta yüzbinlerle ifade edilecek kadar kitap mevcuttur. Miladi VI. asır dediğimiz o döneme ait çalışmalar, sadece Hz. Peygamber'in (sas) hayatını anlatan doğrudan siyer kaynaklarından ibaret değildir. Bir şekilde Hz. Peygamber'in (sas) hayatını daha doğru ve daha detaylı anlamamıza katkı sağlayacak her türlü çalış­manın siyer ile bir şekilde bağları olmuştur.
Ця книжка зараз недоступна
289 паперових сторінок
Рік виходу видання
2018
Уже прочитали? Що скажете?
👍👎

Враження

  • Mirhasan Huseynzadeділиться враженням3 роки тому
    👍Раджу

  • b0282909663ділиться враженням4 роки тому
    💡Пізнавальна

Цитати

  • Gülsümцитує5 років тому
    2. Martin Lings/ Ebubekir Siraceddin, Hz. Muhammed’in Hayatı, İnsan Yayınları
  • Gülsümцитує5 років тому
    Hicri 790, Miladi 1388 yılında Mısır’da kaleme alınan bu eser, Mustafa Darîr Efendi’nin genel düşüncesine uygun olarak edebi, şiirsel ve tasavvufi izler taşır. Doğuştan gözleri görmediği için, birçok kitabı, birilerine okutup öyle ilim tahsil etmiştir. Zaten Mustafa Efendi’ye “Darîr” lakabını kazandıran da bu yönü olmuştur.
  • Gülsümцитує5 років тому
    İlk Türkçe eserin Sîretü’n-Nebî ismi[238] ile Erzurumlu Mustafa Darîr Efendi’ye [239] ait olduğu söylenir.

На полицях

fb2epub
Перетягніть файли сюди, не більш ніж 5 за один раз