da
Rikke Yde Tordrup

Udviklende øjeblikke – Udviklingspsykologi i pædagogisk arbejde

Повідомити про появу
Щоб читати цю книжку, завантажте файл EPUB або FB2 на Букмейт. Як завантажити книжку?
Udviklende øjeblikke er de øjeblikke, der opstår, når to mennesker etablerer en særlig form for mental kontakt. Hvad betyder hverdagens udviklende øjeblikke for et barns udvikling, og hvad skal pædagoger og andre voksne omkring barnet være opmærksomme på, både hos barnet og hos dem selv, for at disse øjeblikke kan opstå? Rikke Yde Tordrup gennemgår i bogen de tegn, der kan være på, at et barn har udviklingsvanskeligheder, og hun fortæller, hvordan pædagoger og andre voksne omkring barnet kan støtte børn i deres udvikling.
I bogen bliver udviklingspsykologi og tilknytningsteori gennemgået på en enkel og tilgængelig måde, som knytter an til, hvordan hverdagen er for børn i dagpleje, daginstitution og indskoling.
Bogen henvender sig til pædagoger, socialpædagoger, dagplejere, ergoterapeuter, sundhedsplejersker, lærere og andre, der arbejder med børn. Forældre vil også med udbytte kunne læse bogen.
RIKKE YDE TORDRUP er cand.psych. fra Århus Universitet (2001), autoriseret psykolog og specialist i klinisk børnepsykologi. Ud over sin praksis har Rikke Yde Tordrup superviseret pædagoger, ergoterapeuter, sundhedsplejersker, lærere, misbrugsbehandlere, jurister, børnesagkyndige og socialrådgivere. Hun rådgiver også adoptanter, er gæsteforelæser på Aalborg Universitet og foredragsholder. Hun har tidligere sammen med Aksel Rask udgivet «I sku’ bare ha’ set mig» (Akademisk Forlag, 2011).
Ця книжка зараз недоступна
184 паперові сторінки
Дата публікації оригіналу
2015

Враження

  Steen Andersenділиться враженням4 місяці тому
  👍Раджу

  Tony Umar B S Nagraділиться враженням3 роки тому
  👍Раджу

Цитати

  Line Nygaard Knudsenцитує4 місяці тому
  viklende øjeblikke kan opstå ved, at den voksne spejler barnet eller den unge, men det kan også være, at den voksne viser med sin krop, hvad den voksne formoder, barnet tænker og føler, uden at komme med et egentligt sprogligt udsagn. Dette er også en form for ’affektiv afstemning’; et begreb, som jeg vil beskrive nærmere i kapitlet om udviklingen af barnets kerneselv.
  Jesper Marott Christensenцитує5 місяців тому
  Selv om et barn måske er i risiko for at udvikle en egentlig diagnose, vil jeg råde til, at der i vuggestuen, børnehaven eller indskolingen i første omgang ikke fokuseres særlig meget på barnets eventuelle diagnose, men derimod på barnets udviklingsvanskeligheder og udviklingspotentialer. For uanset om barnet har en diagnose eller ej, kan pædagogen hjælpe barnet
  Brianцитує7 місяців тому
  Jeg har nogle enkelte gange oplevet ulykkelige pædagoger stå med en sag, hvor mange alarmklokker ringede. For eksempel lugtede barnet på grund af dårlig personlig hygiejne, barnet havde sår og mærker på kroppen, barnet havde ikke mad med, barnet kunne ikke lege med de andre børn uden at blive aggressivt og var ikke alderssvarende udviklet motorisk, følelsesmæssigt og sprogligt. Når pædagogerne blev spurgt om, hvorfor de ikke havde lavet indberetninger herpå, var svaret: ”Jamen, vi kunne jo ikke vide det med sikkerhed.” Og det er rigtigt! Vi kan aldrig vide med sikkerhed, om et barn får den omsorg, det har brug for – det vil altid være et professionelt skøn. Opmærksomhedspunkterne på sårbare børns udviklingsvanskeligheder, som jeg vil beskrive i bogen her, håber jeg vil være med til at kvalificere pædagoger til at turde foretage dette skøn – både når det gælder de lettere belastende vilkår, der måske kan løses ved forældrerådgivning samt udviklende øjeblikke, og når det gælder de til tider hårde belastende vilkår, som kan kræve en underretning, særlige foranstaltninger og ikke mindst udviklende øjeblikke

На полицях

  Karina Spandet Poulsen
  Neuropædagogik
  • 1
  • 22
  Tony Umar B S Nagra
  Pædagogik og psykologi
  • 32
  • 17
  Katrine Bach Johannessen
  Pædagog
  • 11
  • 8
  Susan
  Fagbøger
  • 68
  • 6
fb2epub
Перетягніть файли сюди, не більш ніж 5 за один раз