da
Elena Ferrante

Voksnes løgnagtige liv

Повідомити про появу
Щоб читати цю книжку, завантажте файл EPUB або FB2 на Букмейт. Як завантажити книжку?
Voksnes løgnagtige liv møder vi teenageren Giovanna i 1990’ernes Napoli, hvor hun bor med sin velhavende familie. En dag finder hun ud af at hun har en smuk, men forstyrret tante, Vittoria, som bor længere nede
ad bakken, i en fattigere del af byen. Giovannas familie vil ikke vide af Vittoria, men alligevel spirer et hemmeligt venskab frem mellem de to.

Gennem Vittorias historie og portrættet af Giovanna og hendes plads i familien som helhed rives vi med ind i en uforglemmelig fortælling om familie, opvækst, arv og hvad der former os som mennesker. Voksnes løgnagtige liv handler om pigeliv, voksenliv, køn og klasse, fortid og nutid, forventninger og knuste forhåbninger og er på en gang helt Ferrante og helt sin egen.
Ця книжка зараз недоступна
356 паперових сторінок
Дата публікації оригіналу
2020
Видавництва
JP/Politikens Forlag, C & K
Перекладачі
Nina Gross, Marie Andersen

Враження

  Randi Enggaard Stidsenділиться враженням6 місяців тому
  👍Раджу

  Som altid dybt fascinerende!

  Søs Inger Else Jørgensenділиться враженням8 місяців тому
  👍Раджу

  Fantastisk skrevet 😊

  Franz Pihlділиться враженням25 днів тому
  👍Раджу
  💡Пізнавальна
  🎯Корисна
  🌴У відпустку
  🚀Неможливо відірватися

Цитати

  Franz Pihlцитує2 місяці тому
  I dag tror jeg at det var takket være denne plagsomme fantaseren at det langsomt lykkedes mig at lægge afstand til mine forældres lidelser og endda overbevise mig om at deres gensidige beskyldninger og tryglen, deres foragt for hinanden, var mig komplet ligegyldig. Men det tog mange måneder. I den første tid gispede jeg som om jeg var ved at drukne og desperat ledte efter et eller andet at klamre mig til. Somme tider, især om natten når jeg vågnede fuld af uro, tænkte jeg at skønt min far var en erklæret modstander af alle former for magi, havde han frygtet at denne genstand, på grund af sin oprindelse, på magisk vis ville kunne skade mig, og derfor havde han fjernet den fra vores hjem til mit bedste. Den tanke beroligede mig, den havde den fordel at den gav mig en kærlig far tilbage som fra de første måneder i mit liv havde prøvet at beskytte mig mod faster Vittorias ondskab, denne faster-heks’ ønske om at besidde mig og få mig til at blive ligesom hende selv. Men det varede kun kort, før eller senere endte jeg med at spørge mig selv: Hvis han elskede Costanza højt nok til at være min mor utro, til at skille sig fra hende og fra mig, hvorfor havde han så givet hende et uheldsvangert armbånd? Måske – fantaserede jeg i min halvvågne tilstand – fordi han var så glad for dette smykke at han ikke nænnede at smide det i havet. Eller måske var han selv forhekset af det og havde villet se det bare en enkelt gang om Costanzas håndled før han skilte sig af med det, og det var dette ønske der havde gjort ham forvildet. Costanza var forekommet ham endnu smukkere end hun allerede var, og det forheksede armbånd havde lænket ham til hende for evigt og forhindret ham i kun at elske min mor. For at beskytte mig var min far altså endt med selv at ligge under for sin søsters onde magi (jeg nåede hurtigt frem til at forestille mig hvordan Vittoria havde forudset dette forkerte træk i alle detaljer), og det havde ødelagt hele familien.
  Netop som jeg følte at jeg var helt færdig med barndommens eventyr vendte jeg altså tilbage til de
  Gitte Rasmussenцитує2 місяці тому
  Hvis det ville lykkes mig at blive hans ven, ville jeg aldrig lade ham spilde sin tid på min mor, som dog var meget mere præsentabel end Vittoria og Margherita.
  Anette Ladegaardцитує5 місяців тому
  Don Giacomo,“ rettede Vittoria ham irriteret.

  „Er du præsten?“ spurgte Ida.

На полицях

  Politikens forlag
  JP/Politikens Forlag
  • 1K
  • 357
  Annette Elisabeth Nylander Paulsen
  Min
  • 276
  • 3
  Ole Kresten Glerup
  JMT
  • 156
  • 3
  René Hinz
  Bob
  • 132
  • 2
  Karen Baatrup
  Bøger der skal læses
  • 17
  • 1
fb2epub
Перетягніть файли сюди, не більш ніж 5 за один раз