da
Книжки
Erling Jepsen

Gramhavet

I Erling Jepsens nye roman er alt ikke, som det synes.

Under Gram ligger Gramhavet, det trak sig tilbage for mange tusind år siden, men det ligger stadigvæk under det hele og giver en helt særlig, ikke sjældent lidt foruroligende klangbund til alt, hvad der foregår i Gram.

I Gram bor Erling og hans familie. Erlings far er ikke på nogen måde en vinder. Det går sløjt med forretningen, det lille mejeriudsalg, der er for langt mellem kunderne, og i privatlivet står det ikke bedre til: Konen, der stammer fra Hamburg og engang som barn har hilst på Goebbels, tager en gang imellem en tur til den tyske café i Haderslev, og det kan både manden og naboerne jo have deres teorier om, hvorfor hun gør. Datteren har det skidt, hun er i familiepleje og ser kun sjældent sine forældre og søskende. Der er noget her, man ikke taler om.
219 паперових сторінок
Дата публікації оригіналу
2016
Видавництво
Gyldendal

Інші версії книжки

Враження

  Anne Melchiorsenділиться враженнямторік
  👍Раджу

  Hylende humoristisk

  lenehinzділиться враженням2 роки тому
  👍Раджу
  🔮Мудра

  Pernille Connie Møllerділиться враженням2 роки тому
  👍Раджу

Цитати

  Birgitte Lindberg Hansenцитуєторік
  De fleste mennesker føler, at lige præcis det sted, de er født, er noget helt specielt. Og det har alle hver især lov til, men det er nu alligevel noget særligt med os fra Gram. Af alle steder er dét det mest unikke sted på kloden. Ikke bare fordi jeg er født der, men fordi alle os, der er opvokset i den by, tilhører et folkefærd, der ikke findes magen til i verden. Vi er mere hårdføre end andre, nogle vil måske bruge ordet primitive. Jeg vil gå så langt som til at sige, at vi til en vis grad er moderne fossiler. Og det i ordets allerbedste forstand.

  Graver man i jorden i min barndomsby, kan man finde potteskår og bronzesmykker fra gamle dage. Sådan noget kan man finde mange steder, men graver man lidt dybere, risikerer man i Gram at støde på fossilet af en stor fisk. Og den er vel at mærke rigtig stor. Man finder især fossiler af kæmpehajer på størrelse med hvaler. Det er for længst uddøde arter, fortidsmonstre, om man vil, som for femten millioner år siden svømmede rundt i det, der er det oprindelige Gram. Det, som forskere har kaldt Gramhavet. Et hav, der dækkede hele Danmark, det sydlige Norge og strakte sig et godt stykke ind i Sverige. Ja, så meget har Gram fyldt engang
  Kim Abramssonцитує2 роки тому
  Enten var de for langsomme, eller også nænnede de det ikke, fo

На полицях

  Ole Kresten Glerup
  JMT
  • 156
  • 3
  Brit Teglgaard Christensen
  Vil læse
  • 24
  • 3
  lenehinz
  Lenes bøger
  • 121
  • 2
  Dorte Nielsen
  Snis
  • 82
  • 2
  Mariette Møller
  Nikos hylde
  • 43
  • 2
fb2epub
Перетягніть файли сюди, не більш ніж 5 за один раз