Mary Shelley

Frankenstein

Victor Frankenstein er en ung og ærgerrig videnskabsmand, der drømmer om at skabe sit eget levende væsen — af rester af lig. Han har opdaget, hvordan det kan lade sig gøre og forestiller sig at skabe noget smukt, men sådan går det som bekendt ikke. Han skaber et monster, som han ikke kan holde af, og så går det løs. Monsteret flygter, lever som udstødt og indleder en uhyggelig vendetta for at påkalde sig Frankensteins opmærksomhed. Mary Shelleys klassiske gyser— og science fictionroman fra 1818 foreligger nu i en ny oversættelse af Jakob Levinsen og udkommer i Rosinantes klassikerserie.

284 паперові сторінки
Дата публікації оригіналу
2014
Видавництва
Gyldendal, Rosinante

Інші версії книжки

Враження

  Şevki Delal Alacaділиться враженням2 роки тому
  👍Раджу
  🔮Мудра

  Kitabı bitirdiğim o anı hatırlıyorum.. İçimden geçen bir kaç kelime önce dudaklarımdan süzüldü.. Sonra da kalemim onları son satırın altına hüzünle işledi:
  "Bir hilkat garibesine selam olsun.."

  Anna Norling Svaneділиться враженнямминулого місяця
  👍Раджу
  💡Пізнавальна
  🎯Корисна

  Det er en virkelig dyb historie. En slags guddommelighed, der skaber en Adam, men ender i deroute. Mary Shelley har nogle enormt stærke og dybe betragtninger og ord om livet, særligt taget i betragtning hendes unge alder, da hun skrev. Hvis man vil læse den, skal man igennem de første breve, som er lidt kedelige. Og en ikke så stålsat læser vil nok give op, fordi starten hverken er gotisk, skræmmende eller indholdsrig. Men efter de indledende breve kommer selve historien, som er fængende og nem at være i (hvis man er vant til at læse mere besværlig ældre litteratur). Jeg tror dog en del vil kunne gribes af bogen, hvis de gav den en chance. Temaerne er meget universelle og også meget rammende i vores tid. Men nogle læsere skal nok iklædes lidt tålmod. Det kan være en fin ting at se filmen Mary Shelley inden. Den er et portræt af forfatterinden, hvor man ikke kan andet end at fascineres stærkt af hende. Og det kan også være en motivation for at give sig i kast med et stykke ældre og banebrydende litteratur.

  Karina Drejer Nielsenділиться враженням7 місяців тому
  👍Раджу
  🎯Корисна
  🚀Неможливо відірватися

  Ikke en gyser, som man ville forstå dette begreb i dag, men dens samtid taget i betragtning, giver det mening. Historien er rørende og interessant. Ord til eftertanke.

Цитати

  Anna Norling Svaneцитуєминулого місяця
  Det at opfinde noget, må man ydmygt indrømme, består ikke i at skabe noget ud af intet, men ud af kaos; til at begynde med må materialet foreligge: Det kan give form til mørke, formløse masser, men det kan ikke gøre masserne levende i sig selv. Når det gælder at opdage og opfinde, selv i forbindelse med fantasien, bliver vi konstant påmindet om historien om Columbus og ægget. At opfinde noget består i evnen til at gribe mulighederne i et emne og i styrken til at forme og tilpasse de ideer, det antyder.
  Anna Norling Svaneцитуєминулого місяця
  »Slave, tidligere diskuterede jeg med dig, men nu har du vist dig uværdig til min velvilje. Husk på den magt, jeg har; du tror, at du er ulykkelig, men jeg kan gøre det så elendigt for dig, at du vil hade selv dagens lys. Du er min skaber, men jeg er din herre – adlyd mig!«
  Anna Norling Svaneцитуєминулого місяця
  Min ondskab er barn af en påtvunget ensomhed, som jeg afskyr, og mine dyder vil nødvendigvis tage til, når jeg lever sammen med en ligeværdig. Jeg vil føle et sansende væsens hengivenhed og blive en del af den tilværelsens og begivenhedernes kæde, som jeg nu er udelukket fra.«

На полицях

  Bookmate
  Monstre
  • 10
  • 94
  Katharina Stendys Hammer
  Lydbøger
  • 257
  • 16
  Kim Fogt
  Klassiker
  • 41
  • 3
fb2epub
Перетягніть файли сюди, не більш ніж 5 за один раз