da
Книжки
Fernando Pessoa

Rastløshedens bog

Rastløshedens bog af den portugisiske forfatter Codex #04 Fernando Pessoa er et af den moderne litteraturs hovedværker. Et mørkt og melankolsk portræt af kontoristen Bernardo Soares og hans liv i Lissabon. Sansemættet og drømmende i sit anslag er bogen en magisk forløber for den filosofiske eksistentialisme og den verserende autofiktion.

”Jeg er næsten overbevist om at jeg aldrig er vågen. Jeg ved ikke om jeg ikke drømmer, når jeg lever eller om jeg ikke lever, når jeg drømmer, eller om liv og drøm i mig er ting der er blandet sammen, sammenvævede, således at mit bevidste væsen er dannet ved at de indbyrdes gennemtrænger hinanden.

—Fernando Pessoa, fra Rastløshedens bog
166 паперових сторінок
Дата публікації оригіналу
2019
Видавництво
A Mock Book
Перекладач
Mone Hvass

Інші версії книжки

Враження

  Anna Norling Svaneділиться враженням2 місяці тому
  👍Раджу

  Et trist møde med en trist skæbne. Hovedpersonen har givet efter for sit tungsind og alle tanker bekræfter det for ham. Det bliver trist læsning undervejs og man får lyst til at modsige det hele. Men han kommer også med interessante tanker og betragtninger om livet generelt.

Цитати

  Anna Norling Svaneцитує2 місяці тому
  Som en udenforstående har jeg været vidne til mit livs gradvise forfald, til et langsomt forlis af alt det, jeg gerne ville have været.
  Anna Norling Svaneцитує2 місяці тому
  Livet er hvad vi lægger i det. For bonden, der selv ejer sin mark, er hans mark et imperium. For Cæsar, der ikke mente at hans rige var stort nok, var dette rige en pløjemark. Den fattige besidder et imperium, den rige en pløjemark. I virkeligheden ejer vi kun vores følelser, det er på dem, og ikke det man lægger i dem, vi må bygge vores livs virkelighed.
  Anna Norling Svaneцитує2 місяці тому
  Drømmerens overlegenhed skyldes at det er langt mere praktisk at drømme end at leve, og at drømmeren af livet uddrager glæder langt større og mere afvekslende end handlingsmennesket. Med andre ord, og mere direkte udtrykt, er det drømmeren der er handlingsmennesket.

На полицях

  Lasse Nielsen
  Bøger jeg altid anbefaler
  • 35
  • 472
  mail20278
  Vil læse
  • 112
  • 7
  Jan Rene Rasmussen
  I kø til Franz
  • 23
  • 1
fb2epub
Перетягніть файли сюди, не більш ніж 5 за один раз